Precipitațiile totale lunare vor fi, în general, apropiate de normă 931,6 litri/mp), exceptând regiunile centrale și estice, unde vor avea o tendință spre excedent.

În luna martie, temperatura medie lunară a aerului se va situa peste norma climatologică (care este de 3,5 grade) în sudul și sud – estul țării și va fi apropiată de normă în restul teritoriului. Precipitațiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării.

În luna aprilie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în sudul, sud – estul și local în vestul țării și se vor situa sub mediile climatologice în celelalte regiuni. Media multianuală lunară este de 9,3 grade Celsius. Precipitațiile totale lunare vor avea, în general, o tendință spre excedent, informează Antena 3.

În Dobrogea, normele climatologice pentru temperatura medie sunt cuprinse între 0 și 2 grade, în februarie, între 4 și 6 grade, în martie, și între 10 și 11 grade, în aprilie.

Tag-uri:
februarie, martie, vremea, temperaturi

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1348.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1348-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Precipitațiile totale lunare vor fi, în general, apropiate de normă 931,6 litri/mp), exceptând regiunile centrale și estice, unde vor avea o tendință spre excedent.În luna martie, temperatura medie lunară a aerului se va situa peste norma climatologică (care este de 3,5 grade) în sudul și sud – estul țării...

Preluat de la EVZ