Întrebat de jurnaliști ce se va întâmpla cu Formularul 600, Niţă a replicat că, din punctul său de vedere, nu mai este cazul unei discuţii pe această temă, deoarece formularul în cauză „nu se va mai aplica deocamdată”.

„Cred că nu e cazul să mai discutăm atâta cât timp cât Declaraţia 600 nu se va mai aplica deocamdată. (…) Oricum, vreau să vă informez că ALDE nu este de acord cu Declaraţia 600”, a subliniat deputatul.

Dragnea n-are nicio reţinere: ÎN GUVERN POT FI ŞI CERCETAŢI PENAL. A fost un mesaj apăsat şi „PENTRU ALTE INSTITUŢII”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că, în urma unei discuții cu premierul desemnat Viorica Dăncilă, în prima ședință a noului cabinet, pe 31 ianuarie, Guvernul va adopta o ordonanță de urgență prin care să se amâne termenul de depunere al Forumularului 600, pentru a da posibilitatea ca, în perioada imediat următoare, să se meargă până la eliminarea declarației fiscale.

„Am discutat despre Declarația 600, am solicitat ca pe 31 ianuarie, în prima ședință de Guvern, să adopte ordonanță pentru amânarea termenului de depunere până la 1 martie, pentru a le da posibilitatea ca în perioada imediat următoare să meargă până la eliminarea Declarației 600, cu condiția să găsească soluția pentru ca persoanele fizice care trebuiau să plătească aceste contribuții să rămână asigurați în sistemul de asigurări”, a declarat Liviu Dragnea.

Luni seară, Ministerul Finanţelor a postat pe site proiectul de OUG care amână până la 1 martie termenul de depunere a Declaraţiei 600. Actul normativ are un articol unic: „Termenul prevăzut la art.148 alin.(3) şi art.170 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, se prorogă până la 1 martie 2018″.

ADIO, FORMULARUL 600. Tăriceanu confirmă anunțul făcut de Dragnea. ANAF, criticată pentru IDEE

Tot în aceeași zi, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că, cel mai probabil, actualul guvern urmează să anuleze formularul 600.

„Cei de la ANAF au venit cu această inovație, în ghilimele. Am văzut și că domnul Tudose s-a declarat surprins. Vom merge spre anularea formulalului 600. Momentan, prelungim termenul până în martie, să nu fie o presiune pe cetățeni. Așa cum salariații plătesc contribuțiile, toți cei care au venituri din alte surse trebuie să plătească aceste contribuții”, a declarat Tăriceanu la Antena3.

Tag-uri:
ALDE, declaratia 600, amandare, anulare, PSD, Dragnea

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1351.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1351-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Întrebat de jurnaliști ce se va întâmpla cu Formularul 600, Niţă a replicat că, din punctul său de vedere, nu mai este cazul unei discuţii pe această temă, deoarece formularul în cauză „nu se va mai aplica deocamdată”. „Cred că nu e cazul să mai discutăm atâta cât timp cât...

Preluat de la EVZ