Voluntari din state occidentale participă alături de insurgenții kurzi sirieni la luptele împotriva forțelor armate turce în regiunea Afrin, a declarat un oficial din cadrul grupării Forțele Democratice Siriene (SDF), o alianță de miliții kurde și arabe, potrivit agenției de știri Reuters.

“A existat o dorință din partea combatanților străini care au luptat la Raqqa și care luptă în (provincia) Deir al-Zor, să meargă în Afrin”, a declarat Redur Xelil, un oficial de rang înalt al SDF,, făcând referire la cetățeni străini care au luptat alături de rebelii sirieni împotriva militanților rețelei teroriste Stat Islamic.

Oficialul a refuzat să spună când au ajuns voluntarii străini în regiunea Afrin, dar a precizat că este vorba de “zeci” de persoane. “Vor lupta împotriva invaziei turcești”, a adăugat Xelil.

“Sunt americani, britanici, germani, naționalități diferite din Europa, Asia și America”, a mai completat oficialul SDF.

Armata turcă a lansat vineri o operațiune împotriva pozițiilor militare kurde din regiunea siriană Afrin, riscând riposta Siriei. Ankara consideră grupările kurde siriene drept afiliate mișcării insurgente separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

 Sursă foto: Mediafax

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/voluntari-americani-britanici-germani-participa-la-luptele-impotriva-turciei-in-siria-1-46305.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/voluntari-americani-britanici-germani-participa-la-luptele-impotriva-turciei-in-siria-1-46305-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv