Sesizările privind legile 303/2004 şi 317/2004 privind Statutul magistraţilor şi organizarea CSM urmează să fie dezbătute pe 30 ianuarie.

Precizările şefului CCR

„Pentru dosarele care vizează statutul magistraţilor şi organizarea CSM am amânat pe 30 ianuarie, iar cel cu privire la reorganizarea judecătorească am dat o decizie. Decizia constă în respingerea obiecţiilor de neconstituţionalitate extrinseci, care vizau constituirea Comisiilor parlamentare şi modul de luare în dezbatere a acelor amendamente, care proveneau de la consiliul legislativ, de la organizaţii profesionale, spunând că acele amendamente au fost deja însuşite de către Comisie şi de către Parlament.

Şi am admis patru puncte din textele concrete care le-au criticat autorii sesizărilor noastre pentru motivele pentru care vi le vom explica în comunicatul de presă, iar celelalte texte care sunt menţionate în cele două sesizări am respins pentru motivele pentru care vi le vom prezenta”, a declarat preşedintele CCR Valer Dorneanu.

Întrerupt de jurnalişti pentru a clarifica dacă între cele două decizii de respingere a excepţiilor de neconstituţionalitate se numără şi cea legată de înfiinţarea în cadrul Parchetului a unei Secţii speciale pentru anchetarea magistraţilor, Valer Dorneanu a precizat: „Face parte din cele respinse”.

Tag-uri:
CCR, infiintare, sectie speciala, anchetare, magistrati, Valer Dorneanu, procurori

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1210.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1210-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Sesizările privind legile 303/2004 şi 317/2004 privind Statutul magistraţilor şi organizarea CSM urmează să fie dezbătute pe 30 ianuarie.Precizările şefului CCR„Pentru dosarele care vizează statutul magistraţilor şi organizarea CSM am amânat pe 30 ianuarie, iar cel cu privire la reorganizarea judecătorească am dat o decizie. Decizia constă în respingerea...

Preluat de la EVZ