În 2013, o tânără din Oraviţa l-a acuzat că a oprit-o în trafic şi a încercat să o convingă să se culce cu el. În urmă cu un an, gradul de perversitate i-a crescut şi a obligat nişte eleve minore să se urce pe scaunele unui bar pentru a cânta cu el. Deşi faptele lui erau cunoscute, abia ieri Parchetul General a anunţat declanşarea unei anchete, după ce înregistrările au ajuns în presă.

Deşi câteva zeci de mii de oameni ies periodic în stradă pentru a apăra justiţia de aşa zisele atacuri ale politicienilor, se pare că procurorii ţin neapărat să arate că este nevoie de o lege a răspunderii magistraţilor dură. Procurorul George Bucurică, şeful Parchetului din Oraviţa, se află în centrul unui imens scandal, după ce o tânără de 21 de ani din oraş l-a acuzat că i-a făcut avansuri sexuale, dar şi că a încercat să o transforme în informator al Procuraturii. Înregistrarea l-a determinat pe Procurorul General, Augustin Lazăr, să anunţe declanşarea unei anchete în cazul procurorului Bucurică. Totuşi ancheta vine destul de târziu, acesta fiind acuzat şi în trecut de fapte similare.

O tânără este sechestrată şi abandonată în pădure

Povestea începe în urmă cu un an, când Monica Bojin a intrat în conflict cu o femeie din Oraviţa din cauza unor probleme de ordin sentimental. Tânăra a fost luată cu forţa de pe stradă de două femei, urcată într-o maşină şi dusă într-o pădure de la marginea oraşului. Acolo, cele două au bătut-o şi la final i-au turnat vopsea industrială în cap. Monica Bojin a depus plângere şi femeile au fost reţinute de poliţiştii din Oraviţa. Dosarul a ajuns la Parchetul condus de George Bucurică. În toamna anului trecut, acesta a căutat-o pe victima agresiunii şi a început să îi facă avansuri.

Procurorul Bucurică o plimbă pe victimă pe centură

Monica Bojin spune că a acceptat să se vadă cu el pentru că este cunoscut în oraş ca un om răzbunător şi îi era teamă că va tergiversa dosarul şi nu le va trimite pe cele două agresoare în judecată, mai ales că a aflat că procurorul Bucurică se împrietenise cu una dintre agresoare. Monica Bojin povesteşte că la primele două „întâlniri” procurorul a dus-o pe şoseaua de centură a oraşului şi a început să o pipăie şi să o sărute. Nu au mers mai departe, fata reuşind de fiecare dată să se sustragă spunând că îi este rău. În realitate, spune că îi era scârbă. Pentru a treia întâlnire, procurorul Bucurică a chemat-o pe tânăra la el acasă.

Îi face două propuneri indecente

Două teme importante a avut Bucurică pentru Monica Bojin. În prima parte a discuţiei, înregistrată de tânără, acesta îi cere să îl ajute să afle informaţii despre şeful ei, patronul hotelului la care fata lucrează. Procurorul dorea să afle cu cine se vede în biroul său şi cât de des. Personajul este important pentru el pentru că este fratele primarului din Oraviţa, Dumitru Ursu, cu care Bucurică are un conflict mai vechi.

După această întâlnire, când tânăra i-a dat de înţeles că îl va ajuta, Parchetul condus de Bucurică le-a trimis în judecată pe femeile care i-au turnat vopsea în cap Monicăi Bojin. Trebuie menționat că procurorul a spus ieri că nu el este bărbatul din înregistrarea telefonică şi că totul este o înscenare. Totuşi el a mai fost acuzat în trecut de provocarea unor incidente similare.

Kovesi l-a evidenţiat pentru merite deosebite

George Bucurică a ajuns procuror printr-un decret semnat în data de 29 iunie 2010 de preşedintele de la acea vreme, Traian Băsescu, după ce a fost declarat admis la concursul organizat de CSM. Până atunci, Bucurică a lucrat la Brigada Poliţiei Rutiere din Ilfov. La doi ani după ce a ajuns procuror la Oraviţa, Bucurică a fost evidenţiat pentru merite deosebite de Laura Codruţa Kovesi, Procuror General în acel moment. Kovesi l-a evidenţiat, la propunerea şefilor săi din vestul ţării, pentru activitatea profesională desfăşurată în perioada 2011-iunie 2012.

În 2013 i-a propus să facă sex fetei duşmanului său din oraş

Procurorul George Bucurică a mai fost implicat într-un incident în care a încercat să convingă o tânără de 24 de ani să facă sex cu el. În seara zilei de 16 octombrie 2013, Teofilia Drugarin (foto) susţine că procurorul Bucurică i-a spus să vină în faţa Liceului „General Dragalina” din Oraviţa. Când a ajuns, procurorul a obligat-o să coboare din maşină, după care i-a propus să întreţină relaţii sexuale cu el.

„Acesta avea un comportament de „golan” acţionând în modul de operare al unei persoanei labile psihic şi obsedate sexual, afirmând de nenumărate ori că vrea să «mă f..ă», în aceeaşi ordine de idei îmbinând ameninţarea cu avansuri sexuale – citez «îmi plac ochii tăi albastri ». Deşi mi-am exprimat dorinţa de a părăsi locul faptei, acesta mi-a interzis spunându-mi în continuare că încă sunt reţinută şi nu am voie să plec, fiind sechestrată aproximativ o oră şi douăzeci de minute”, a scris tânăra într-o plângere depusă în 2013 la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, sub coordonarea căruia se află şi Parchetul Oraviţa. 

În urma plângerii, procurorului nu i s-a întâmplat nimic, mai ales că el a declarat că plângerea tinerei a venit pe fondul unui conflict pe care îl are cu tatăl ei, un avocat cunoscut ca adversar al lui Bucurică. Numai că tânăra a înregistrat discuţia cu telefonul mobil, iar înregistrarea, care a devenit publică între timp, confirmă acuzaţiile.

Nici acest aspect nu i-a convins pe colegiile procurorului Bucurică să îl ancheteze. Până ieri, când a apărut o nouă înregistrare. Cazul său seamănă izbitor cu cel al lui Mircea Negulescu, cunoscut sub apelativele de „Portocală” sau „Zdreanţă”, care a făcut o adevărată obsesie pentru Andreea Cosma, fiica fostului preşedintele al CJ Prahova, căruia procurorul i-a deshis mai multe dosare penale.

O avere greu de justificat

Procurorul din Oraviţa este unul dintre cei mai bogaţi magistraţi din ţară. Conform declaraţiei sale de avere, George Bucurică deţine, împreună cu soţia, aproape 65 de hectare de teren. Ceea ce atrage atenţia este că în anul 2007, Bucurică a cumpărat 50 de hectare de teren agricol în comuna Periş, judeţul Ilfov. Problema este că în acea perioadă, conform site-urilor de anunţuri agricole, terenul agricol se vindea în Ilfov cu preţuri cuprinse între 20.000 şi 30.000 de euro. Ceea ce înseamnă că terenul cumpărat de Bucurică valoara între 1 şi 1,5 milioane de euro în anul 2007, o sumă greu de justificat pentru un poliţist.

Singurul împrumut care apare în declaraţia sa de avere este unul bancar în valoare de 75.000 de franci elveţieni, care nu acoperă suma de un milion de euro. Familia Bucurică mai deţine două apartament în Snagov şi în Bucureşti, cumpărate în 1998 şi 2007.

A obligat eleve minore să cânte cu el

Dar de ce era interesat procurorul George Bucurică să afle informaţii despre Nicolae Ursu, fratele primarului din Oraviţa? Curiozitatea pare să fie provocată de un incident bahic care l-a avut în mijlocul scandalului pe procurorul Bucurică. La mijlocul lunii februarie 2017, şcolile generale „Romul Ladea” şi nr. 3 din Oraviţa au organizat o excursie pe Muntele Mic, din Caraş Severin.

În sala de mese a cabanei unde au fost cazaţi elevii şi profesorii a fost organizată, în seara zilei de 16 februarie, o petrecere cu muzică populară. Numai că la un moment dat în sală a apărut şeful procurorilor din Oraviţa.

Tag-uri:
procuror, pbsedat sexual, acuzat, Oravita, George Bucurică

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/teofilia-drugalin.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/teofilia-drugalin-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
În 2013, o tânără din Oraviţa l-a acuzat că a oprit-o în trafic şi a încercat să o convingă să se culce cu el. În urmă cu un an, gradul de perversitate i-a crescut şi a obligat nişte eleve minore să se urce pe scaunele unui bar pentru a...

Preluat de la EVZ