Cele mai recente raiduri ale poliției s-au concentrat asupra provinciei Izmir din vestul țării, dar cetățeni din întreaga Turcie au fost reținuți pentru postările lor de pe rețelele de socializare, după începutul operațiunii Olive Branch (Ramura de Măslin) în regiunea Afrin din Siria, în week-end-ul precedent, conform agenției oficiale de știri Anadolu.
Incursiunea militară vizează bazele organizației kurde YPG din Siria, susținute de SUA. Gruparea este considerată de autoritățile de la Ankara ca fiind teroristă și o filială a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care a declanșat o revoltă armată în 1984, în sud-estul Turciei, zonă locuită în mare parte de kurzi.
Printre cei reținuți se află liderii regionali ai Partidul Democrat (HDP), grupare politică pro kurdă, din orașele Izmir și Aydin. Este vorba de al doilea cel mai mare partid de opoziție din parlament.
Purtătorul de cuvânt al HDP, Ayhan Bilgen, a dat numele a patru jurnaliști arestați în cadrul anchetei cu privire la postările de pe rețelele de socializare.
Acesta a declarat că acțiunea îi vizează “pe cei care sunt de partea păcii”.
“Se intră în caselor jurnaliștilor fără ca poliția să încerce măcar să bată la ușă. Aceștia sunt apoi reținuți ca și cum autoritățile s-ar confrunta cu o armată sau ar avea muniție înăuntru”, a declarat domnia sa într-o conferință de presă. “Așadar, oamenii au ajuns să se teamă de tastaturi, de pixuri, de cuvinte și de scris în general.”
Primul Ministru Binali Yildirim a declarat că postările de pe rețelele de socializare care critică operațiunea Turciei sau o descriu ca pe un atac împotriva kurzilor reprezintă “cea mai mare ticăloșie”.
“Rețelele de socializare nu presupun lipsa responsabilității mass-media. Am început să-i tragem la răspundere pe cei care se fac vinovați de infracțiuni comise în acest mediu. Nu-i vom lăsa niciodată pe cei care încearcă să strice bunul nume al unei operațiuni care servește doar pacea, să facă acest lucru”, a declarat domnul Yildirim în cadrul unei conferințe, la Ankara.

Tag-uri:
ankara, siria, arestari

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1230.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1230-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Cele mai recente raiduri ale poliției s-au concentrat asupra provinciei Izmir din vestul țării, dar cetățeni din întreaga Turcie au fost reținuți pentru postările lor de pe rețelele de socializare, după începutul operațiunii Olive Branch (Ramura de Măslin) în regiunea Afrin din Siria, în week-end-ul precedent, conform agenției oficiale...

Preluat de la EVZ