Toader a anunțat că îl va întreba pe premierul Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen, de ce autoritățile din aceasta țară nu solicită în scris, așa cum s-a convenit, un angajament al autorităților române privind asigurarea unor condiții dorespunzătoare în penitenciare și preferă să aibă o atitudine critică la adresa României.

„Citesc faptul că Lars Lokke Rasmussen, premierul Danemarcei, a cerut astăzi, în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, accelerarea procedurilor pentru extrădarea infractorilor străini și un sistem mai dur pentru sancționarea țărilor care nu respectă standardele în domeniul drepturilor omului.

Reamintesc că instanța supremă din Danemarca a decis în 2017 că patru cetățeni români, acuzați de trafic de persoane, nu pot fi extrădați deoarece condițiile din penitenciarele din România le-ar încălca drepturile. În 2017 am avut trei întrevederi cu ministrul justiției din Danemarca, două întrevederi cu ambasadorul Danemarcei la București, iar două delegații parlamentare din Danemarca au vizitat România, pe aceeași temă !

De fiecare dată am convenit asupra faptului că le vom oferi garanții scrise pentru detenția în condiții corespunzătoare, urmând să ne adreseze o solicitare scrisă în acest sens ! 

Mă întreb oare de ce autoritățile din Danemarca preferă atitudinile critice la adresa României, în loc sa ne adreseze solicitarea în scris, astfel cum am tot convenit ?

Mâine la Sofia, în cadrul Consiliului JAI, îi voi adresa aceeași întrebare, ministrului justiției din Danemarca”, a scris ministrul Justiției pe pagina sa de socializare.

Tag-uri:
toader, ministrul, justitiei, danemarca, detinuti, penitenciare

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1288.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1288-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Toader a anunțat că îl va întreba pe premierul Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen, de ce autoritățile din aceasta țară nu solicită în scris, așa cum s-a convenit, un angajament al autorităților române privind asigurarea unor condiții dorespunzătoare în penitenciare și preferă să aibă o atitudine critică la adresa României.„Citesc...

Preluat de la EVZ