Ambasadorul SUA și Toader vor fi însoțiți de Ambasadorul Ungariei în România, Botond Zakonyi, dar și de Marieta Safta, secretar de stat al Ministerului Justiției, potrivit publicației Graiul Sălajului. Ceilalți membri distinși ai delegației vor fi dr. Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România, prim-rabin Rafael Shaffer, Felix Koppelman, președintele comunității evreiești din Oradea și prof. univ. dr. Nicolae Radu, comisarul șef al Academiei de Poliție „Al. I. Cuza”  din București.

Oaspeții vor asista la Ceremonia de Comemorare a Zilei Internaționale a Victimelor Holocaustului.

În 1944, mai mult de 8.000 de evrei sălăjeni au fost deportați în lagărul de concentrare de la Auschwitz, peste 600 fiind doar din Zalău. Acestora le fusese confiscat patrimoniul și fuseseră forțați să meargă pe jos în lagărul de tranzit de la Cehei, în apropiere de Simleul Silvaniei.

Relația dintre Toader și Klemm a fost una tensionată încă de la începutul demersurilor pentru modificarea legilor justiției. Ambasadorul SUA a fost critic la adresa acestui proiect, întărind mesajul Americii care deplângea modificarea cadrului legislativ pentru că ar putea „inversa” parcursul României în ceea ce privește statul de drept, potrivit AGERPRES.

Ministrul Justiției declarase că ambasadorul nu are studii de specialitate și nu cunoaște funcționarea mecanismelor statului de drept din România, astfel că nu se poate pronunța pe această temă.

Tag-uri:
Toader, Klemm, Holocaust, discutii Klemm Toader, legile justitiei

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1259.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1259-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Ambasadorul SUA și Toader vor fi însoțiți de Ambasadorul Ungariei în România, Botond Zakonyi, dar și de Marieta Safta, secretar de stat al Ministerului Justiției, potrivit publicației Graiul Sălajului. Ceilalți membri distinși ai delegației vor fi dr. Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România, prim-rabin Rafael Shaffer, Felix...

Preluat de la EVZ