Doar că dragostea acestui copil irakian pentru SUA vine din unul dintre cele mai întunecate locuri de pe părmânt: Raqqa, fost capitală a Statului Islamic, unde el a fost crescut în captivitate de un luptător ISIS și soția lui, americancă.

„Îmi place America. Aș vrea să merg acolo, cu această familie, aș vrea să merg împreună cu ei”, spune Ayhm despre femeia care l-a crescut. „Stăteam lângă ea în Raqqa. Numele ei era Um Yousuf”.

Um Yousuf este Sam, o femeie din America, membră a ISIS. Ayham spune că o iubește.

În august 2014, ISIS a preluat controlul asupra orașului lui Ayham din Irak, provincia Sinjar și a lovit în populația yazidi din zonă, membri ai unei minorități religioase, pe care gruparea teroristă o consideră „adulatori ai Diavolului”.

Familiile erau separate, femeile și fetele erau luate sclave sexuale, bărbații capabili să lupte erau împușcați, uciși, iar băieții erau răpiți și transformați în copii soldați. Aproape 10.000 de yazidi au fost uciși sau răpiți.

Ayham a fost alături de mama lui, când aceasta a născut. Când s-a născut fratele lui, cei trei erau deja prinși în spatele liniilor inamice, separat de rstul familiei. Ayham avea 4 ani, când ISIS l-a luat.

A fost vândut de trei ori, trimis dintr-o casă în alta, până când a fost luat de Sam și soțul ei, un jihadist de origine marocană. Trăiau în Raqqa, în Siria.

Cât timp a fost în grija lor, el a crescut, s-a transformat dintr-un băiețel într-un jihadist radical în devenire. Tot ce știa i-a fost luat: identitatea sa, familia, numele, pentru că cuplul l-a rebotezat Abdullah. ISIS i-a spus că trebuie să ucidă membri ai comunității.

După aceea, a început să-și ascundă trecutul când se întâlnea cu cineva. „Ei mi-au spus că trebuie să ucid. Dacă mă întorc trebuie să omor toți yazidi”, povestește Ayham. „Nu spun nimănui că și și eu sunt yazidi, ca să nu mă omoare și pe mine cineva”, a continuat el.

Când jurnaliștii de la CNN au stat de vorbă cu el, l-au întrebat dacă vrea să omoare yazidi, băiatul a reacționat cu teamă și a țipat: „Nu, nu, nu!”.

Ayham a învățat repede engleză și s-a împrietenit cu copiii biologici ai lui Sam, în special cu băiatul de 10 ani, Yousef, pe care îl consideră prietenul lui cel mai bun. Într-o zi, ISIS a cerut ca cei doi să apară într-o înregistrare video de propagandă pentru ISIS.

Tag-uri:
băiat, răpit, crescut, americancă, isis, raqqa, irak, siria, ayham, teroriști, jihadiști, înregistrare video, familie

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1236.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1236-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Doar că dragostea acestui copil irakian pentru SUA vine din unul dintre cele mai întunecate locuri de pe părmânt: Raqqa, fost capitală a Statului Islamic, unde el a fost crescut în captivitate de un luptător ISIS și soția lui, americancă. „Îmi place America. Aș vrea să merg acolo, cu această...

Preluat de la EVZ