DNA s-a prelevat de mărturia lui Gheorghe Ștefan care afirmat că în urmă cu cinci ani a vrut să-l minuiască pe șeful ANI, Horia Georgescu, cu scopul de a-l înlătura din funcție pe Culiță Tărâță, președintele CJ Neamț de la acea vreme.

Mita, în valoare de 100.000 de euro, ar fi fost trimisă, potrivit lui „Pinalti”, prin intermediul lui Arsene și Turturică.  Banii au ajuns tot la Gheorghe Ștefan pentru că rezultatul nu a fost cel dorit.

O parte din banii ar fi trebuit să revină lui Turturică, șef al României Libere, care avea misiunea să publice articole denigratoare la adresa rivalului lui Ștefan, Culiță Tărâță.

Adrian Porumboiu a fost una dintre persoanele care s-a aflat la masă, în 2013, la Hotel Caro, cu fostul patron al Ceahlăului și cu Arsene. Acesta a oferit, într-un dialog cu Tolontan, o altă versiune a evenimentelor.

Omul de afaceri, bun prieten cu Gheorghe Ștefan, neagă existența unei discuții despre mita evocată de către DNA. De asemenea, Porumboiu afirmă că la întîlnirea la care a participat nu s-au pronunțat numele lui Dan Turturică și Horia Georgescu.

“Am fost la masă la hotel Caro în 2013 cu Gheorghe Ștefan. După ce Ștefan a ieșit din închisoare cred că mi-a dat 40 de telefoane să ne vedem. În toamna lui 2017, eu mergeam în Germania și i-am zis hai să ne vedem în București, înainte să plec de pe Otopeni. Ne-am văzut la benzinăria MOL, chiar cea de lângă aeroport. Când m-am apropiat, în jur am văzut două mașini, în fine, nu sunt nici eu copil, mi-am dat seama că nu suntem singuri, m-am simțit ca într-un studio de televiziune. Pinalti m-a luat din prima. Mi-a zis dacă-mi amintesc eu cum a fost când am pus la cale în 2013, la hotel Caro, să-l debarcăm pe Cuilță Tărâță prin intermediul deputatul PSD Ionel Arsene. Ștefan tot zicea de bani, că i-a dat 120.000 de euro lui Arsene și că ăla i-a returnat doar 20.000. Eu nu știam așa ceva, nu se discutase de bani la masa aia în 2013, așa că i-am zis: ”Dacă tu i-ai dat bani lui Arsene înseamnă că ești tâmpit, Pinalti!”. Și discuția de la MOL s-a încheiat. Apoi m-au chemat ca martor la DNA și le-am spus ce vă spun acum și dumneavoastră”

Tag-uri:
porumboiu, dosar, dna, arsene, pintalti, gheorghe, stefan, psd

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1274.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1274-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
DNA s-a prelevat de mărturia lui Gheorghe Ștefan care afirmat că în urmă cu cinci ani a vrut să-l minuiască pe șeful ANI, Horia Georgescu, cu scopul de a-l înlătura din funcție pe Culiță Tărâță, președintele CJ Neamț de la acea vreme.Mita, în valoare de 100.000 de euro, ar...

Preluat de la EVZ