Multimilionarul Jerome Powell, propus de Donald Trump pentru șefia Fed – Rezerva Federală, banca centrală americană – a fost acceptat de Senat, ci 84 de voturi pentru și 13 împotrivă.

Powell, care a fost nominalizat de Trump în noiembrie anul trecut, este republican. Mandatul lui Janet Yellen, numită de președintele Obama în 2014, expiră în februarie.

Jerome Powell, în vârstă de 64 de ani, a făcut parte din boardul instituției din 2012, este avocat și este văzut drept cel care va continua actuala politică monetară a Statelor Unite.

În cadrul dezbaterilor Senatului au fost vehiculate idei contradictorii, de la faptul că Powell va fi în măsură să asigure un sistem financiar sigur, care va putea susține creșterea economică la influența pe care ar putea-o avea președintele Trump asipra deciziilor Fed.

Sub conducerea lui Janet Yellen economia SUA a avut cele mai bune șase luni de activitate economică din perioada 2014 – 2017, creșterea economică pentru al treilea trimestru al anului trecut, anunțată în decembrie, fiind de 3,2%, după ce în trimestrul anterior fusese de 3,1%.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/milionarul-jerome-powell-propus-de-donald-trump-va-prelua-conducerea-fed-rezerva-federala-46303.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/milionarul-jerome-powell-propus-de-donald-trump-va-prelua-conducerea-fed-rezerva-federala-46303-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv