Nici Donald Trump, nici consilierii acestuia nu au fost informați când Michael Flynn, consilierul prezidențial pentru securitate națională, s-a întâlnit cu oficialii FBI pentru a discuta despre legăturile sale cu Rusia. Ei au aflat abia la două zile după ce evenimentul a avut loc, informează NBC News.

Luna trecută, Flynn a pledat vinovat pentru că a mințit FBI-ul în legătură cu contactele pe care le-a avut cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kislyak.

Fostul procuror general Sally Yates, care a fost concediată după zece zile de mandat al lui Trump, i-a spus președintelui despre audierea lui Flynn de către FBI la două zile după ce aceasta se petrecuse.

În condiții normale, un avocat al Consiliului de Securitate Națională ar fi trebuit să-l însoțească pe Michael Flynn la audiere, însă acesta ar fi preferat să nu fie însoțit de avocatul oficial al instituției, dar nu și-a adus nici avocatul personal

„Nimeni nu a avut știință că acest lucru s-a întâmplat”, a declarat un oficial de la Casa Albă pentru NBC News.

„Se pare că Flynn nu a înțeles foarte bine că era vorba despre vorba despre activitatea sa personală”, a declarat un alt oficial. „Așa că nu s-a gândit să își aducă avocatul personal.”

Dacă este așa, atunci rămâne un mister de ce Flynn nu i-a spus nimic lui Trump imediat după ce audierea a avut loc. Cu atât mai mult cu cât aceasta a avut loc în Casa Albă.

Demiterea lui Flynn a devenit se pare un element central în ancheta condusă de procurorul general Robert Mueller. Echipa acestuia dorește să discute cu Trump în următoarele săptămâni pentru a-l presa să ofere detalii privind deciziile care au dus la demiterile lui Michael Flynn și James Comey, fostul director FBI, au declarat surse din echipa de anchetă pentru Washington Post.

Michael Flynn a fost concediat după ce presa a aflat că el l-a mințit pe vicepreședintele Mike Pence în legătură cu contactele sale cu Serghei Kislyak. Flynn a fost demis pe 13 februarie, iar Trump i-a cerut lui Comey să renunțe la investigație, potrivit mărturiei depuse în iunie de fostul director FBI în fața Comisiei de Informații a Senatului.

În decembrie trecut, Flynn a pledat vinovat pentru că a înșelat autoritățile și a anunțat că va coopera cu echipa lui Robert Mueller.

Într-un mesaj pe Twitter, după ce Flynn a fost inculpat, Trump a dat de înțeles că știa despre faptul că acesta a mințit FBI-ul și ca urmare l-a demis.

„Am fost nevoit să-l demit pe generalul Flynn pentru că l-a mințit pe vicepreședintele Pence și FBI. A pledat vinovat pentru aceste minciuni. Este păcat, pentru că acțiunile sale în timpul tranziției politice au fost legale. Nu era nimic de ascuns.”

Echipa lui Mueller a audiat mai mulți „martori periferici” ai demiterii lui Comey, pentru a determina dacă această demitere constituie o obstrucționare – o acuzație susținută de recunoașterea de către Trump a faptului că a știut că Flynn a mințit FBI-ul. Printre acești „martori periferici” se numără și Mike Pompeo, directorul CIA.

Tag-uri:
trump, flynn, fbi, comey, pompeo, rusia, mueller

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1283.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1283-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Nici Donald Trump, nici consilierii acestuia nu au fost informați când Michael Flynn, consilierul prezidențial pentru securitate națională, s-a întâlnit cu oficialii FBI pentru a discuta despre legăturile sale cu Rusia. Ei au aflat abia la două zile după ce evenimentul a avut loc, informează NBC News.Luna trecută, Flynn...

Preluat de la EVZ