Klaus Iohannis a spus la începutul discursului său că România va trebui să se mențină ca pilon de stabilitate și predictibilitate, iar statul de drept va trebui să se întărească.

„Anul 2018 este cu adevărat momentul cel mai potrivit pentru a reflecta profund la viitorul națiunii și societății românești. Pentru a ne asigura prezentul și viitorul trebuie să răspundem acestor riscuri printr-un stat performant și o Românie puternică.

Adică un stat în care democrația liberală și statul de drept sunt deplin consolidate, cu o justiție independentă. Un stat care acționează în sprijinul tuturor cetățenilor săi. Avem o societate matură, care a dovedit deja că este capabilă să lupte admirabil pentru valorile în care crede”, a spus Klaus Iohannis.

Iohannis spunea şi că pilonii fundamentali ai politicii externe a României rămân aprofundarea Parteneriatului cu Statele Unite ale Americii şi consolidarea UE şi a NATO.

”Pilonii fundamentali definesc comunitatea de valori din care facem parte și care ne asigură prosperitatea.

Anul trecut a fost un an excepțional pentru parteneriatul strategic cu SUA. Întâlnirea cu Trump a avut ca rezultat împrospătarea parteneriatului strategic. În același timp, a reconfirmat angajamentul SUA privind siguranța României.

Va trebui să progresăm și în domeniul investițiilor reciproce, respectiv celelalte dimensiuni ale parteneriatului.

Suntem un participant activ în planul de consolidare al proiectului European. Viziunea pe care o susțin este sinceră și favorabilă unei integrări mai profunde.

Avem legitimitatea de a participa alături de nucleul dur al Uniunii, la consolidarea sa. Pentru ca această consolidare a Uniunii să fie legitimă, nu se poate face doar cu statele din vestul Europei”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Tag-uri:
iohannis, discurs, nato, sua, parteneriat, ambasadori, misiune diplomatica

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1213.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1213-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Klaus Iohannis a spus la începutul discursului său că România va trebui să se mențină ca pilon de stabilitate și predictibilitate, iar statul de drept va trebui să se întărească.„Anul 2018 este cu adevărat momentul cel mai potrivit pentru a reflecta profund la viitorul națiunii și societății românești. Pentru...

Preluat de la EVZ