Polițiștii IPJ Constanța au efectuat, astăzi dimineață, nouă perchezitii la domiciliile unor membri ai unui grup infracțional organizat specializat în comiterea de infracțiuni contra patrimoniului (printre care și aparate tip pay point), atât pe raza județului Constanța, cât și a județelor limitrofe. Șapte persoane au fost aduse la audieri, acțiunea fiind coordonată de procurori Parchetului de per lângă Tribunalul Constanța. Implicați direct în spargerile în lanț sunt patru bărbați din comuna Ciobanu cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani. 

Suspecții acționau aproape în fiecare noapte în diverse zone ale județului Constanța. Modul de operare era violent. Distrugeau intrarea în centrul comercial izbind-o cu o mașină de teren. Cu ajutorul unor chingi agățau terminalul Pay Point și îl smulgeau din șuruburi furându-l cu totul. Au acționat astfel la Constanța, la Medgidia, Năvodari, Hârșova, Crucea dar și în Bacău, Focșani, Călărași. În urmă cu două nopți au încercat să fure un ATM din comuna Lumina însă au reușit să distrugă doar întrarea în Casa de Cultură. Furau țigări, băuturi, chiar și pesticide.

Suspecții sunt recidiviști, în urmă cu câțiva ani fiind condamnați pentru furturi de combustibil. La această oră sunt audiați, urmând să fie anchetați de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Bunurile furate, găsite în urma descinderilor efectuate la suspecți sau la complicii acestora vor fi aduse la poliție.    

Tag-uri:
hoții, pay point, Constanța, centre comerciale, polițiști, IPJ, procurori

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1249.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1249-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Polițiștii IPJ Constanța au efectuat, astăzi dimineață, nouă perchezitii la domiciliile unor membri ai unui grup infracțional organizat specializat în comiterea de infracțiuni contra patrimoniului (printre care și aparate tip pay point), atât pe raza județului Constanța, cât și a județelor limitrofe. Șapte persoane au fost aduse la audieri,...

Preluat de la EVZ