Reabilitarea Hotelului Concordia, clădirea monument istoric în care s-a decis Unirea Principatelor Române și alegerea lui Alexandru Ioan Cuza drept domn al Țării Românești după ce fusese ales domn al Moldovei, va începe în primăvara acestui an, potrivit Primăriei Capitalei.

De la preluarea mandatului actualei administrații, reprezentanții Primăriei Capitalei au ținut legătura cu proprietarul acestui imobil și au oferit suportul tehnic necesar pentru urgentarea procedurilor premergătoare demarării lucrărilor.

“Concret, în acest moment, proprietarul imobilului a reușit finlizarea tuturor rectificărilor la cartea funciară, iar în maximum două săptămâni va finaliza și documentația necesară obținerii autorizației de construire astfel încât, în primăvara acestui an, să poată începe reabilitarea imobilului care va avea funcțiunea de hotel, dar va cuprinde și săli de conferințe și evenimente”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei, remis MEDIAFAX.

Hotelul Concordia este o clădire din București, situată pe strada Smârdan, și a găzduit istorica întâlnire din noaptea de 23 spre 24 ianuarie 1859, în care s-a hotărât Unirea Principatelor Române și alegerea lui Alexandru Ioan Cuza drept domn al Țării Românești după ce fusese ales domn al Moldovei. A fost construit în anul 1852 și avea 90 de camere. În 1884 însă, un mare incendiu a izbucnit în strada Smârdan, iar hotelul Concordia, proprietate pe atunci a maiorului Fănuță, a luat foc și a ars în mare parte.

Refăcut, hotelul a mai avut de suferit de pe urma unui alt incendiu, prin 1901-1902.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/hotelul-concordia-cladirea-in-care-s-a-pecetluit-unirea-principatelor-va-fi-reabilitat-46306.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/hotelul-concordia-cladirea-in-care-s-a-pecetluit-unirea-principatelor-va-fi-reabilitat-46306-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv