Ministrul Adjunct al Justiției din Turcia, Bilal Uçar, s-a întâlnit la Atena cu omologul său grec, Stavros Kontonis, pe 23 ianuarie. Acesta a emis o nouă cerere de extrădare la adresa autorităților elene, subliniind importanța pe care o acordă Ankara acestei probleme.
Curtea Supremă din Grecia a exclus definitiv posibilitatea ca militarii să fie extrădați.
Ministrul Kontonis a declarat reporterilor că a discutat cazul celor opt soldați cu domnul Uçar, cu prilejul vizitei acestuia la Atena.
“Desigur, a fost discutat cazul celor opt soldați. Curtea Supremă a Greciei a respins cererea Turciei de extrădare a soldaților și, prin urmare, nu vor fi trimiși înapoi “, a declarat acesta.
“Noi am prezentat cadrul legal și sperăm că am fost pe deplin înțeleși de partea turcă”, a declarat Kontonis.
“Opțiunile pe care le avem sunt enunțate clar în Codul Penal al Greciei, astfel că este la latitudinea Turciei să ia măsurile legale corespunzătoare”, a adăugat acesta, referindu-se la posibilitatea desfășurării unui proces în Atena.
Cei opt foști ofițeri turci așteaptă, în prezent, decizia tribunalului privind statutul lor legal în Grecia. Deși toți au solicitat azil, doar unul dintre aceștia a primit acest statut. Cu toate acestea, statutul respectiv a fost revocat temporar de autoritățile elene.
 

Tag-uri:
grecia, turcia

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1261.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1261-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ministrul Adjunct al Justiției din Turcia, Bilal Uçar, s-a întâlnit la Atena cu omologul său grec, Stavros Kontonis, pe 23 ianuarie. Acesta a emis o nouă cerere de extrădare la adresa autorităților elene, subliniind importanța pe care o acordă Ankara acestei probleme. Curtea Supremă din Grecia a exclus definitiv posibilitatea...

Preluat de la EVZ