Conducerea Spitalului Orășenesc din orașul Huedin a propus o serie de sancțiuni, după ce familia unei paciente decedate i-a acuzat pe brancardieri că au înfășurat un scutec pe capul acesteia. Decizia finală va fi luată de Comisia de Disciplină, la finele săptămânii.

Managerul spitalului din Huedin, Silvia Gabor Resteman, a decis, duminică 21 ianuarie, începerea unei anchete interne, iar în ultimele zile au fost audiate persoanele acuzate de rudele Mariei Bondar. Cei vizați sunt brancardierii de la morgă, infirmierele și asistentele care ar fi fost pe schimbul de tură pe 16 ianuarie, ziua în care pacienta în vârstă de 81 de ani a făcut stop cardiorespirator și a decedat.

Managerul spitalului spune că a discutat și cu cei doi brancardieri acuzați de familia femeii decedate, iar explicațiile primite au lăsat-o fără replică.

„Mi-au spus că i-au pus acel pampers pe față ca să-i absoarbă scurgerile și secrețiile nazale până când urmau să vină aparținătorii și să preia corpul. Nu mi-a venit să cred, le-am spus că asta nu este o explicație de luat în seamă”, a mai afirmat Resteman.

Nici discuțiile cu asistentele aflate pe tură în dimineața în care s-a constatat decesul nu au avut darul să aducă prea multe lămuriri.

„Asistentele mi-au spus că decesul a fost înregistrat la ora 9.00, iar rudele femeii susțin că personalul sanitar le-ar fi informat că aceasta a murit la ora 7.00. E o neconcordanță aici”, a adăugat Silvia Resteman.

Managerul spitalului mai spune că femeia a fost internată în data de 26 decembrie, iar decesul a fost constatat pe 16 ianuarie. Silvia Gabor a adăugat că pacienta avea 81 de ani și că a ajuns la secția de chirurgie, traumatisme, cu diagnosticul de fractură coxofemurală.

„Pacienta avea și alte probleme, insuficiență cardiacă, probleme cu rinichii și avusese un accident vascular. Din păcate, a murit din cauza unui stop cardiorespirator, iar ancheta pe care am declanșat-o va trebui să facă lumină în acest caz. Până acum, nimeni din familia pacientei nu a făcut o reclamație, nouă nu ni s-au adresat, dar ne-am autosesizat în acest caz”, a încheiat Resteman.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/explicatie-halucinanta-in-cazul-batranei-gasite-la-morga-cu-un-scutec-pe-cap-voiau-sa-i-opreasca-scurgerile-nazale-46313.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/explicatie-halucinanta-in-cazul-batranei-gasite-la-morga-cu-un-scutec-pe-cap-voiau-sa-i-opreasca-scurgerile-nazale-46313-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv