El crede că liderul Kim Jong Un nu se va odihni până când nu va putea lansa multiple atacuri nucleare împotriva SUA în același timp.

“Coreea de Nord este tot mai aproape de a putea pune America în pericol”, a declarat acesta la American Enterprise Institute, un think-tank conservator în Washington.

“Vreau ca toată lumea să înțeleagă că lucrăm cu sârguință pentru a ne asigura că peste un an de acum vă voi putea spune că încă sunt la mai multe luni distanță de a avea această capacitate”.

Vorbind după un an de când este directorul CIA, Pompeo a mai spus că agenția sa consideră că Kim nu ar folosi numai arme nucleare pentru a rămâne la putere, ci pentru a amenința să reunească Peninsula Coreeană divizată sub regimul său totalitar.

Faptul că urmăresc o reunificare este contestată de unii experți nord-coreeni care văd programul nuclear al lui Kim ca fiind în primul rând un mijloc de reținere a puterii și nu cred că dictatorul ar amenința Coreea de Sud.

Pompeo a declarat că programul de arme nucleare din Coreea de Nord s-a dezvoltat într-un “ritm foarte rapid”, dar Kim speră să aibă un arsenal de arme nucleare – nu doar o armă sau ceva pentru a se da în spectacol”, scrie DailyMail.

Tag-uri:
cia, director, pompeo, sua, phenian, coreea, kim jong un, plan

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1241.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1241-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
El crede că liderul Kim Jong Un nu se va odihni până când nu va putea lansa multiple atacuri nucleare împotriva SUA în același timp.'Coreea de Nord este tot mai aproape de a putea pune America în pericol', a declarat acesta la American Enterprise Institute, un think-tank conservator în...

Preluat de la EVZ