Termenul pentru depunerea declarației 600 a fost prelungit pentru 1 martie, dezamorsând haosul și panica instalată în rândul oamenilor. Cu toate acestea, fostul șef al ANAF, Gelu Ștefan Diaconu declară că, în urma unor discuții avute cu fosști colegi a aflat că instituția era complet nepregătită pentru această declarație.

Astfel, Gelu Diaconu spune că ANAF nu avea o aplicație de prelucrare a datelor din această declarație, astfel că amenii riscau să fie amendați cu sume între 500 și 1000 de lei, chiar dacă aceștia o depuseseră.

“Astazi, fiind zi libera, la o cafea cu fosti colegi din ANAF, am aflat ca de fapt nici macar nu exista aplicatia de prelucrare a datelor din declaratia 600!!! Declaratiilor depuse li se atribuie un numar de ordine informatic si “zac” in asteptarea algoritmului de prelucrare!!! Iar contribuabilii urmau a fi amendati cu sume intre 500 si 1000 lei pentru nedepunere in termen! INCREDIBIL!”, a scris fostul şef al ANAF pe Facebook.

Fostul șef ANAF îl acuză pe ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa că nu a gândit nimic în legătură cu această declarație, având în vedere aptul că termenul inițial de depunere era 31 ianuarie, iar primele plăți urmează să se efectueze de-abia după 25 aprilie.

Tag-uri:
anaf, declaratia 600, gelu diaconu, aplicatia, prelucrare, date

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1273.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1273-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Termenul pentru depunerea declarației 600 a fost prelungit pentru 1 martie, dezamorsând haosul și panica instalată în rândul oamenilor. Cu toate acestea, fostul șef al ANAF, Gelu Ștefan Diaconu declară că, în urma unor discuții avute cu fosști colegi a aflat că instituția era complet nepregătită pentru această declarație.Astfel,...

Preluat de la EVZ