Pe baza analizei oaselor şi dinţilor, adolescenta, botezată Dawn în engleză, se crede că ar fi avut între 15 şi 18 ani. Maxilarul proeminent se pare că este legat de un obicei comun în acea perioadă, mestecarea pieii de animal pentru a o face mai moale, iar privirea adolescentei era una destul de încruntată, care chiar părea agresivă. 

Întrebat de ce arată încruntată, Manolis Papagrikorakis, specialist în ortodonţie, cel care a realizat reconstrucţia feţei din silicon pornind de la un mulaj din teracotă al capului, a răspuns glumind: „Nu avea cum să nu fie supărată în acele vremuri”.

Cercetătorii cred că e posibil ca Dawn să fi fost anemică şi să fi suferit de scorbut. Din analiza scheletului, a rezultat că este posibil să fi avut probleme la şold şi articulaţii, ceea ce îi îngreuna mişcarea şi ar fi putut contribui la moartea ei, scrie Agerpres.

Descoperită într-o peşteră în 1993, scheletul uman a fost botezat Avgi (cuvânt grecesc care înseamnă „zori”) pentru că a trăit în epoca considerată zorii civilizaţiei.

Tag-uri:
cercetatori, adolescenta silicon, adolescenta 9000 de ani

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1258.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1258-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Pe baza analizei oaselor şi dinţilor, adolescenta, botezată Dawn în engleză, se crede că ar fi avut între 15 şi 18 ani. Maxilarul proeminent se pare că este legat de un obicei comun în acea perioadă, mestecarea pieii de animal pentru a o face mai moale, iar privirea adolescentei...

Preluat de la EVZ