Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a denunțat azi, în discursul rostit la Forumul Economic Mondial Davos, protecționismul și populismul, o aluzie la politicile Administrației Donald Trump, pledând pentru multilateralism și pentru aprofundarea integrării la nivelul Uniunii Europene.

“Observăm politici naționale egoiste și populiste. În multe state atmosfera este populistă, în toate țările au apărut dubii privind globalizarea”, a declarat Angela Merkel în discursul rostit la Forumul Economic Mondial aflat în curs la Davos.

“Însă noi credem că trebuie să cooperăm, credem că protecționismul nu este soluția corectă”, a adăugat Angela Merkel, pledând pentru multilateralism, prin intensificarea cooperării la nivel mondial, potrivit publicațiilor Bild și Handelsblatt.

Angela Merkel s-a declarat favorabilă aprofundării integrării la nivelul Uniunii Europene.

“Trebuie să dezvoltăm economii puternice. Statele europene trebuie să asume mai mult control asupra destinului comun. De asemenea, politica externă la nivel european nu este dezvoltată suficient”, a subliniat liderul Germaniei.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/angela-merkel-denunta-la-davos-protectionismul-si-vrea-aprofundarea-integrarii-la-nivelul-ue-46315.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/angela-merkel-denunta-la-davos-protectionismul-si-vrea-aprofundarea-integrarii-la-nivelul-ue-46315-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv