Femeia a fost capturată de forțele irakiene în timpul bătăliei pentru recucerirea orașului Mosul, anul trecut, conform aceleiași declarații, fără a o identifica, însă. Aceasta este prima femeie cetățean străin care a fost condamnată la moarte în Irak pentru că s-a alăturat grupului islamist.

Ea are posibilitatea de a ataca sentința, a declarat Abdul-Sattar al-Birqdar, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judiciar Suprem al Irakului, cu sediu în Bagdad.

“Aceasta a mărturisit că a mers cu cele două fiice ale sale din Germania în Siria, după care s-a alăturat organizației Daesh în Irak”, conform Birqdar, referindu-se la acronimul arab al ISIS.
Femeia a fost condamnată pentru că a participat la atacuri contra forțelor de securitate irakiene și pentru că a asigurat sprijin logistic aceleiași grupări militante, a mai declarat domnul Birqdar.

O purtătoare de cuvânt a ministerului german de externe a refuzat să comenteze cu privire la acest caz.
Mii de străini au luptat alături de ISIS în Irak și Siria.

Un militant rus a fost condamnat la moarte în Irak anul trecut, tot pentru apartenență la gruparea Statul Islamic.

Luna trecută, Irakul și-a declarat victoria asupra ISIS, care preluase controlul asupra unei treimi din țară, în anul 2014. Cu toate acestea, ISIS continuă să facă atentate și alte atacuri în țară.

Tag-uri:
isis, irak, germania

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1134.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1134-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Femeia a fost capturată de forțele irakiene în timpul bătăliei pentru recucerirea orașului Mosul, anul trecut, conform aceleiași declarații, fără a o identifica, însă. Aceasta este prima femeie cetățean străin care a fost condamnată la moarte în Irak pentru că s-a alăturat grupului islamist. Ea are posibilitatea de a ataca...

Preluat de la EVZ