Turcia a semnat un contract cu Rusia pentru a primi sisteme anti-aeriene de tip S-400, au informat oficialii ruși, aflați în vizită în Asia de Sud-Est, adăugând că este a doua țară din NATO care va achiziționa sisteme antibalistice rusești, informează site-ul agenției de știri Tass.

 “Două sisteme S-400 există deja în Siria, asigurând securitatea bazelor Hmeymim și Tartus.Acestea sunt sisteme unice cu capacități de performanță de neegalat. Acesta este motivul pentru care a fost încheiat un contract privind livrarea complexelor S-400 către Turcia, membru al NATO”, a declarat Serghei Șoigu, în timpul vizitei sale în statele din Asia de Sud-Est.

“Alte țări și-au exprimat, de asemenea, interesul pentru achiziționarea sistemelor S-400, inclusiv state din Orientul Mijlociu și Asia de Sud-Est”, a subliniat Shoigu. “Negocierile relevante sunt în curs de desfășurare”, a adăugat el.

Surse din delegația rusă au subliniat faptul că Turcia este al doilea membru NATO care a achiziționat sistemele anti-aeriane create de ruși. Până de curând, Grecia a fost singurul membru al alianței care a intensificat cooperarea militară cu Rusia, având sisteme S-300.

Ministrul rus al Apărării a menționat că Moscova este pregătită să împărtășească experiența sa în utilizarea armamentului și a hardware-ului militar în lupta împotriva terorismului internațional din Siria.

“În primul rând, acest lucru se referă la războaiele noastre, armele folosite de Forțele Terestre și forțele speciale de operațiuni, precum și sistemele noastre de apărare, care nu includ doar sistemele Pantsyr, ci și sistemele S-300 și S-400”, a declarat Șoigu .

În septembrie 2017, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că Ankara a semnat un contract cu Moscova pentru achiziționarea complexelor S-400 și a efectuat o plată în avans. Șeful companiei Rostec, Serghei Chemezov, a declarat că livrarea va începe în martie 2020.

În prezent, doar Forțele Armate ale Rusiei sunt echipate cu sistemele S-400. Există, însă, planuri de a le furniza în China, Turcia, India și Arabia Saudită.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/turcia-al-doilea-stat-membru-nato-care-va-primi-sisteme-anti-aeriene-s-400-46273.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/turcia-al-doilea-stat-membru-nato-care-va-primi-sisteme-anti-aeriene-s-400-46273-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv