Ce merge cu această culoare?”, se întreabă mulți. Și răspunsul pare simplu: alb sau negru. Greșit, spun designerii! Negrul și albul aprind intensitatea roșului și încarcă încăperea. Așadar, în loc de alb și negru, optați pentru culori calde, de vară, care să „calmeze” culoarea focului și să transforme atmosfera casei într-una primitoare.

Roșul se împacă excelent cu crem, bej, verde crud, bleu deschis, galben. Nu se împacă la fel de bine cu roz, albastru, maron sau alte culori tari ori neon.

Stilul de mobilă face diferența

Nu ar spune niciun designer „NU!” unui decor futurist, predominant roșu, din MDF lacuit. Dar nici nu este cea mai fericită alegere pentru această culoare regală. Dacă roșul este vedeta în casă, atunci ea se îmbină perfect în stilul clasic de decor cât și în stilul african, cu mult lemn prețios și textile fine.

Totodată, pentru a adopta corect culoarea roșie într-un stil exotic, aveți nevoie de sfaturile unui specialist, deoarece intensitatea ei nu se potrivește ușor cu accesoriile din piele. Mai exact, combinația dintre roșu și piele poate da o notă vulgară și aspră locuinței.

Spațiul și culoarea

Designerii de inte rior ne oferă unul dintre cele mai ascunse secrete legat de combinația culorilor pentru a oferi senzația de mai mult spațiu. Se pare că una dintre cele mai des întâlnite greșeli este decorarea spațiilor mici în culori tari, precum roșul. Așadar, dacă aveți o bucătărie mică sau chiar de dimensiune medie, e ideal să o evitați ca și culoare predominantă. De asemenea, spațiile slab luminate sunt puse în valoare cu alb, crem și bej.

Contraindicat în dormitoare și camerele copiilor

Psihologii cât și experții în decorațiuni nu aleg niciodată roșul în decorarea camerelor de odihnă sau a celor în care se joacă micuții. Se pare că fiecare culoare are o influență asupra stării noastre de spirit, iar roșul nu este o alegere fericită atunci când vrem să ne relaxăm.

Nuanțe

Dacă pasiunea pentru roșu și-a spus cuvântul, înainte de a achiziționa vopseaua sau mobila, consultați o paletă de nuanțe. Roșul cardinal sau bordeaux sunt nuanțe mai închise care dau o notă elegantă, pe când roșul carmin este o nuanță energică, aprinsă.

Tag-uri:
se mai poarta, rosul, trend, reguli de asortare

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/mobila-rosie.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/mobila-rosie-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Ce merge cu această culoare?”, se întreabă mulți. Și răspunsul pare simplu: alb sau negru. Greșit, spun designerii! Negrul și albul aprind intensitatea roșului și încarcă încăperea. Așadar, în loc de alb și negru, optați pentru culori calde, de vară, care să „calmeze” culoarea focului și să transforme atmosfera...

Preluat de la EVZ