Forma finală a documentului a fost publicată în urma negocierilor și consultărilor cu organismele profesionale și cela care furnizează servicii medicale.

Printre măsurile impotrante, roiectul prevede ca asigurații să obțină medicamente de la oricare farmacie din țară care ate contract cu sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Astfel este anulată regementarea care este acum în vigoare și care revedea ca farmacia de unde asiguratul putea obține medicamente să fie în contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate ca și medicul prescriptor. 

De asemenea, investigațiile paraclinice vor putea fi efectuate la orice furnizor de profil, indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care acesta are contract.

O altă modificare prevede că pacienții care se află în Programul Național de Oncologie să se poată prezenta fără bilet de internare pentru spitalizarea continuă.

Asigurații vor putea trimite și prin poștă documentele necesare pentru aprobarea unui dispozitiv medical.

Totodată, spitalul care nu va elibera rețeta necesară la externarea asiguratului va fi sancționat printr-o amendă de 200 de lei pentru fiecare neregulă semnalată. 

Contractul cadru va intra în vigoare, începând cu 1 iulie 2018.

Tag-uri:
contract, asigurati, casa asigurari, sanatate, cnas

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1200.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1200-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Forma finală a documentului a fost publicată în urma negocierilor și consultărilor cu organismele profesionale și cela care furnizează servicii medicale.Printre măsurile impotrante, roiectul prevede ca asigurații să obțină medicamente de la oricare farmacie din țară care ate contract cu sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Astfel este anulată regementarea...

Preluat de la EVZ