Rafael Nadal, liderul mondial, a ratat calificarea în semifinalele turneului de la Australian Open, după ce a abandonat, astăzi, în partida cu jucătorul croat Marin Cilic, cap de serie numărul 6 și locul 6 ATP.

Finalist la ediția de anul trecut, Nadal a abandonat în setul decisiv, în care adversarul său se afla la conducere, scor 3-6, 6-3, 6-7 (5), 6-2, 2-0, din cauza unor dureri la coapsa piciorului drept.

Este doar al doilea abandon al lui Rafael Nadal, în 264 de meciuri jucate la turneele de Grand Slam. Prima oară, el s-a retras în 2010, în aceeași fază a turneului de la Melbourne, în fața lui Andy Murray.

Chiar și așa, spaniolul va rămâne lider mondial indiferent de ce se va întâmpla până la finalul turneului. Roger Federer se va apropia, însă, la doar 155 de puncte de primul loc ATP, dacă își va apăra titlul în Australia.

“Amândoi am făcut un meci extraordinar și îmi pare extrem de rău pentru Rafa. El dă întotdeauna tot ce are mai bun și este neplăcut pentru să încheie turneul într-un asemenea mod. Eu am jucat mai bine spre finalul meciului. Cred că am avut o mulțime de șanse de-a lungul întâlnirii, dar Rafa a dat un răspuns pe măsură, cu lovituri bune și un serviciu la fel de bun, în momentele critice. După tie-break, mi-am propus să-mi ridic nivelul jocului, să servesc mai bine, iar atunci am început să simt foarte bine mingea”, a declarat Marin Cilic, după calificarea în semifinale.

Croatul îl va întâlni, în penultimul act al competiției, pe britanicul Kyle Edmund, locul 49 ATP, care a trecut de bulgarul Grigor Dimitrov, locul 3 ATP, scor 6-4, 3-6, 6-3, 6-4.

“A avut un parcurs fantastic, iar astăzi a făcut un meci extraordinar. Kyle lovește foarte bine, așa că trebuie să am inițiativa și să îmi fac jocul”, a adăugat Cilic.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/rafael-nadal-a-abandonat-in-sferturile-turneului-de-la-australian-open-2018-foto-46281.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/rafael-nadal-a-abandonat-in-sferturile-turneului-de-la-australian-open-2018-foto-46281-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv