Tsai Ing-wen, președintele Taiwanului, a declarat, astăzi, că nu exlude posibilitatea unui atac din partea Chinei, în contextul în care tensiunile dintre cele două tabere au crescut constant în ultimii ani, relatează site-ul agenției de presă Reuters.

După ce Tsai Ing-wen a câștigat alegerile prezidențiale din Taiwan, în 2016, relațiile dintre Beijing și Taipei s-au degradat constant, din moment ce liderul de la Taipei susține independența Taiwanului față de China. Beijingul consideră că Tsai Ing-wen are intenția de a adopta o declarație de independență a Taiwanului, aspect ce reprezintă o ”line roșie” pentru China.

”Va trebui să vedem dacă factorii de decizie politică din China sunt sau nu raționali. Privind relația Taiwan-China din perspectivă regională, orice responsabil politic rațional trebuie să judece cu foarte mare atenție dacă lansarea unui război constituie o opțiune”, a declarat Tsai Ing-wen, adăugând că nu exclude un atac din partea Chinei.

În ultimele luni, China a efectuat mai multe exerciții militare în proximitatea Taiwanului, însă Tsai Ing-wen insistiă că aceastea nu au provocat neliniște în Taipei. Președintele taiwanez a adăugat că există mijloace de comunicare cu Beijingul, în pofida faptului că oficialii chinezi au oprit liniile de comunicare cu Taipeiul.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/presedintele-taiwanului-nu-exclude-varianta-unui-atac-din-partea-chinei-46276.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/presedintele-taiwanului-nu-exclude-varianta-unui-atac-din-partea-chinei-46276-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv