Dictatorul Phenianului a efectuat în ultima perioadă mai multe teste, din ce în ce mai sofisticate, pe măsură ce și-a extins programul nuclear, iar Marea Britanie se teme că este o chestiune de luni până când Coreea de Nord să aibă capacitatea de a lovi teritoriul său.

Astfel, oficialii englezi au elaborat planuri de evacuare care sunt „în permanentă revizuire”, scrie publicația britanică Daily Star.

Acest lucru apare pe fondul temerilor că Phenianul se află la doar câteva luni distanță de dezvoltarea unor arme nucleare, capabile să lovească Marea Britanie.

Ministrul britanic al Apărării, Earl Howe, a declarat despre capacitatea nucleară a Coreei de Nord că „s-a dezvoltat în mod semnificativ” în ultimii ani.

„Noi judecăm că aceasta va fi capabilă, cu siguranţă, să-și atace țările rivale într-un interval scurt – și mă refer în special la Japonia, Coreea de Sud, dar şi la teritoriile învecinate”, a declarat Earl Howe.

„Estimăm că, cel mai probabil, în următoarele şase până la 18 luni, Coreea să aibă diponibile rachete balistice InterContinental, capabile să ajungă pe coasta Statelor Unite și, de ce nu, pe teritoriul nostru”, a atras atenția ministrul Apărării.

Tag-uri:
evacuare, marea britanie, kim, phenian, coreea, planul, program nuclear, rachete

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1202.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1202-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Dictatorul Phenianului a efectuat în ultima perioadă mai multe teste, din ce în ce mai sofisticate, pe măsură ce și-a extins programul nuclear, iar Marea Britanie se teme că este o chestiune de luni până când Coreea de Nord să aibă capacitatea de a lovi teritoriul său.Astfel, oficialii englezi...

Preluat de la EVZ