Un grup denumit „profesorii învăţământului preuniversitar” a demarat o petiție online prin care se cer semnături pentru ca ministrul Liviu Pop să rămână în funcție. 

Nu se știe exact din cine este compus grupul de susținători, deși este greu de crezut că “profesorii învăţământului preuniversitar” susțin această inițiativă în unanimitate. cert este că prima persoană care a semnat petiția esteRaluca Andrada Simu, fost consilier parlamentar la cabinet senator Liviu Pop, Maramureș.

Petiția a strâns 500 de semnături în 48 de ore:

“Liviu Marian Pop trebuie să rămână ministrul Educației Naționale pentru că este persoana care a abordat coerent și unitar toate problemele și lacunele educației preuniversitare.

Când într-un sistem lucrurile se schimbă în bine, nu înlocuiești autorul schimbării!

Poate că ministrul Liviu Marian Pop nu a fost nici cel mai bun PR-ist din Guvern și cert a utilizat regionalisme fonetice cu sonorități buclucașe, ba a făcut și câteva greșeli de exprimare, dar atunci când a fost numit Ministru al Educației, Pop nu a fost selectat nici pe competențe oratorice, nici pe competențe de bun purtător de cuvant, ci pe competențe reale, probate de o carieră de-o viață în învățământul preuniversitar.

Și este primul ministru al Educației care cunoaște această parte a sistemul românesc de educație. Poate și de aceea, dacă în mediul universitar, post-universitar și doctoral din Romania, ultimii 28 de ani au adus progrese, în învățământul preuniversitar, acest sistem a dezvoltat caracatițe ce au generat hoție, impostură, birocrație.

Liviu Marian Pop a demarat schimbarea în bine a sistemului preuniversitar, eliminind prin reformă structurile de tip caracatiță și punând stavile serioase hoției, imposturii și birocrației!

Mafia manualelor, a auxiliarelor și a rechizitelor aferente a fost practic demontată prin Proiectul Editurii Didactice și Pedagogice S.A., ca instituție de interes național. Sistemul, fiind astăzi în primejdie de moarte, cere vocal înlocuirea ministrului Educației. Și, de multe ori din păcate, o face prin gura unor dascăli numiți generic „antrenori de genii”. Or acei profesori au privilegiul de a lucra cu o elită de 1-2% dintre copiii României, copii pentru care oricând vor putea fi procurate materiale didactice aparte, fără însă a mai îmbogăți caracatița editurilor căpușă.

Plin proces de transformare în bine a învățământului preuniversitar

Tag-uri:
liviu pop, petite, invatamant, guvern, sustinatori

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1190.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1190-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Un grup denumit „profesorii învăţământului preuniversitar” a demarat o petiție online prin care se cer semnături pentru ca ministrul Liviu Pop să rămână în funcție.  Nu se știe exact din cine este compus grupul de susținători, deși este greu de crezut că 'profesorii învăţământului preuniversitar' susțin această inițiativă în unanimitate....

Preluat de la EVZ