Seismul a avut loc la circa 250 de km de Kodiak, Alaska, la ora 9.30 GMT (11.30m, ora României), marți, ora locală 12.30).

Adâncimea cutremurului a fost de 10 km, potrivit Institutului Geologic American, scrie The Telegraph.

Cutremurul a atras avertismente de tsunami pentru părți din Alaska și Canda, ca și pentru coasta de vest a Statelor Unite.

Serviciul Național de Meteorologie al SUA a anunțat că alerta este în vigoare pentru zone printre care California și coasta Alaskăi și a Columbiei Britanice.

Orașul Anchorage a emis o alertă extremă, anunțând că „este vorba despre o amenințare extraordinară la adresa vieții oamenilor și în ceea ce privește proprietățile”, scrie BBC.

Autoritățile au cerut oamenilor să caute refugiul în zone mai înalte, în regiunea afectată.

Centrul de Avetisment pentru Tsunami în Pacific a anunțat că, pe baza parametrilor cutremurului, „sunt posibile valuri extrem de mari de tsunami, pe arii extinse”.

Un avertisment de tsunami este emis pentru California, Oregon și Washington, conform Centrului de Avertizare pentru Tsunami, scrie și CNN.

Tag-uri:
tsunami, cutremur, sua, coasta de vest, alaska, canada, alertă

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1148.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1148-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Seismul a avut loc la circa 250 de km de Kodiak, Alaska, la ora 9.30 GMT (11.30m, ora României), marți, ora locală 12.30).Adâncimea cutremurului a fost de 10 km, potrivit Institutului Geologic American, scrie The Telegraph.Cutremurul a atras avertismente de tsunami pentru părți din Alaska și Canda, ca și...

Preluat de la EVZ