Ca și acum un an, când a fost organizat a doua zi după învestirea noului președinte, Marșul Femeilor din weekendul trecut s-a transformat – dintr-o manifestație pro-imigrație, pro-minorități, pro-avort –  într-o manifestație anti-Trump. Un bărbat (!) participant la Marș declara: „Anul trecut, a fost ca o zi de doliu; acum este ziua în care începe revoluția!” Declarația bărbatului a fost reluată la nesfârșit de televiziuni, pe picior de egalitate cu discursul înfierbântat, cu pumnii ridicați, al Oprahei.

Ce se întâmplă de un an de zile în America este neverosimil: presa nu ratează nici un prilej de a-l călca în picioare pe Trump; aparatul administrativ și politic (inclusiv federal) boicotează cu promptitudine orice inițiativă legislativă a acestuia (blocarea recentă a bugetului este doar ultimul exemplu); sondajele îl arată pe Trump la un nivel de popularitate minuscul, pe care nici un alt președinte nu l-a mai avut de zeci și zeci de ani; în general, imaginea Americii sub Trump este prezentată ca o catastrofă mondială.

Și, totuși, Trump a marcat într-un an de zile cel puțin două realizări indiscutabile: pe plan intern, reformele sale (în special cea fiscală) au produs un boom economic; pe plan extern, a lichidat ISIS ca putere militară. Prin constrast, când economia americană lâncezea și ISIS zburda, popularitatea lui Obama atingea cote amețitoare. Chiar dacă Trump nu o fi cea mai simpatică figură de pe fața pământului, linșajul mediatic la care este supus nu a fost înregistrat în America nici măcar în timpul războiului rece, împotriva liderilor criminali comuniști.

Chiar așa, ce se întâmplă în America? O serie de dezvăluiri făcute, ironia sorții, ca urmare a anchetei presupuselor relații ale lui Trump cu Rusia, încep să facă lumină.

Vineri, 12 ianuarie, cu o zi înainte de Marșul Femeilor de anul acesta, Departamentul de Justiție a trimis pe adresa a șase comisii din Congres, la solicitarea acestora, 384 de mesaje dintre doi înalți oficiali FBI: Peter Strzok și Lisa Page. Aceștia sunt figuri-cheie în investigațiile vizându-i pe Hillary Clinton și Donald Trump.

AMANȚII PATRIOȚI DIN FBI

Strzok, în calitate de adjunct al Departamentului de Contrainformații al FBI, a supervizat ancheta Trump – Rusia, încă de la deschiderea acesteia, în iulie 2016. Cu doar câteva zile înainte, Peter Strzok făcea ultimele retușuri la  raportul final al anchetei privind-o pe Hillary Clinton și modul în care aceasta, în calitate de Secretar de Stat, a folosit contul personal de e-mail pentru a transmite și primi, neprotejat, mesaje clasificate, unele chiar Top Secret. Strzok a înlocuit în raport expresia „neglijență gravă” (incriminată penal) cu „neatenție mare” (nepedepsită). Tot Strzok este cel care a modificat afirmația din raport potrivit căreia Clinton și-a folosit în mod incorect e-mail-ul pentru a lua legătura cu Obama: numele președintelui a fost șters și înlocuit cu expresia „un alt important oficial din guvern”.

Lisa Page este unul dintre avocații importanți ai FBI. Atât Strzok cât și Page au făcut parte, până în luna iulie 2017, din echipa procurorului special Robert Mueller, care investighează relația Trump – Rusia,. Atunci au fost făcute publice primele mesaje schimbate între cei doi, care, pentru mai multă picanterie, aveau și o legătură amoroasă extraconjugală.

Pentru niște înalți oficiali ai FBI, ale căror investigații se presupune că ar trebui să fie obiective, Strzok și Page dovedeau o înverșunată patimă politică… anti-Trump. În mesajele schimbate de cei doi amanți FBI, Trump este făcut „idiot”, iar „F(uck) Trump” devine un fel de formulă de salut.

Mai grav, însă, este că patima lor anti-Trump a mers mai departe de cuvinte. Într-un mesaj din 15 august 2016, șeful contrainformațiilor din FBI îi scria iubitei sale avocate:

„Aș vrea să cred ceea ce ai spus în biroul lui Andy – că nu este nici o șansă ca (Trump) să fie ales –  însă mă tem că nu putem să ne asumăm acest risc. Este ca o poliță de asigurare pentru eventualitatea improbabilă că mori înainte de 40 de ani?”

Despre ce fel de „poliță de asigurare” împotriva  „riscului” ca Trump „să fie ales” vorbește Strzok?

Tag-uri:
trump, watergate, mars, fbi, rusia, mueller, clinton

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1182.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1182-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Ca și acum un an, când a fost organizat a doua zi după învestirea noului președinte, Marșul Femeilor din weekendul trecut s-a transformat - dintr-o manifestație pro-imigrație, pro-minorități, pro-avort -  într-o manifestație anti-Trump. Un bărbat (!) participant la Marș declara: „Anul trecut, a fost ca o zi de doliu;...

Preluat de la EVZ