MAE a precizat, azi, că în urma demersurilor complexe susținute la nivelul Celulei de Criză a Ministerului Afacerilor Externe, la data de 21 ianuarie au fost finalizate procedurile de repatriere din Siria, prin Liban, a unui grup de șase cetățeni români și un membru de familie, cetățean sirian.

„Cu sprijinul Echipelor Consulare Mobile ale misiunilor diplomatice române de la Damasc și Beirut, grupul a părăsit teritoriul sirian la data de 20 ianuarie 2018 pe cale terestră către Liban, de unde și-a continuat deplasarea către România, pe cale aeriană, pe ruta Beirut – Otopeni”, potrivit unui comunicat de presă.

MAE a suportat în întregime costurile aferente transportului terestru și aerian pentru persoanele repatriate.

De la debutul operațiunilor de evacuare din Siria, adică din anul 2011, prin intervenția directă a Ambasadelor României la Damasc și Beirut și sub coordonarea Celulei de Criză a MAE, au fost repatriați 747 de cetățeni români și membrii de familie ai acestora.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/mae-sase-romani-si-un-cetatean-sirian-au-fost-repatriati-din-siria-46284.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/mae-sase-romani-si-un-cetatean-sirian-au-fost-repatriati-din-siria-46284-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv