Căpitanul jandarm Constantin Răducu Sărban, ofițerul pus la zid după incidentele din Piața Universitățiii este anchetat de Parchetului Militar București pentru purtare abuzivă. Procurorii s-au sesizat din oficiu, în urma informațiilor apărute în spațiul public „cu privire la incidentele petrecute cu ocazia manifestației din data de 20 ianuarie 2018, ce s-a desfășurat în Piața Universității din București„.

Printr-un comunicat, Parchetul General anunță că „la data de 22 ianuarie 2018, procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 2 din Codul penal, constând în aceea că unul dintre jandarmii din dispozitivul desfășurat pentru menținerea ordinii și liniștii publice a agresat fizic una sau mai multe persoane, pe fondul unei busculade create în zona cordonului de protecție”.

Pe de altă parte, colegii jandarmului, prin vocea lui Marius Militaru, șeful Serviciului Comunicare din cadrul Jandarmeriei Române au postat un mesaj în care arată cine este,de fapt, „cel mai hulit jandarm român, căpitanul Sărban Constantin Răducu”.

„Am văzut și am citit în ultimele 48 de ore o mulțime de lucruri spuse cu ură, jigniri greu de reprodus și chiar amenințări cu moartea, la adresa unuia dintre colegii mei. Opinia publică l-a condamnat deja, înaintea Comisiei de verificare. Eu nu mă voi pronunța asupra faptelor sale și a comportamentului său, pentru că nu vreau ca o părere subiectivă să substituie o verificare serioasă și pentru că nu am competența să fac acest lucru. Dacă a procedat bine sau mai puțin bine, o va stabili cu siguranța Comisia.

Mă simt nevoit însă vă aduc la cunoștință și informații legate de cine este omul devenit cel mai hulit jandarm român, căpitanul Sărban Constantin Răducu, pentru a vă putea trage concluzii asupra lui având informații complete.

După cum mi-a povestit chiar el, Sărban are o poveste de viață asemănătoare multor români. Nu a fost un elev eminent, așa cum l-au caracterizat unii, însă a fost un elev serios, căruia i-a plăcut școala, iar în clasele 5-8 a luat premiul I. A terminat Academia de Poliție, arma Jandarmi, pe locul 11 din 100 de studenți. În 2012 a reprezentat România în Afganistan. Provine dintr-o familie modestă, mama sa, croitoreasă a fost nevoită să plece în Spania pentru a-și susține cei doi copii. La fel și tatăl său, după ce fabrica FUM din Buzău a fost închisă. Înainte de anii 90, au locuit într-un cămin de nefamiliști, însă Sărban mi-a spus că a avut o copilărie minunată. Nu a vrut întotdeauna să se facă jandarm, însă și-a dorit mereu să reușească, să fie mai bine decât părinții săi. Așa că acum muncește pentru a putea plăti ratele creditului făcut pentru casa în care locuiește cu familia sa, de care vorbește cu multă mândrie. Are doi copii: Antonio, băiețelul cel mare, de 4 ani și micuțul Andrei, de 3 ani și două luni. Micuțul Andrei a fost diagnosticat în 2015 cu o formă de cancer Neuroblastom, în urma operației i-a fost extirpat un rinichi. Acum este bine Andrei, zâmbește, se joacă și vrea să se facă cosmonaut”.

Tag-uri:
jandarmul, anchetat, piata universitatii, copil, bolnav, cancer, parchetul militar, Constantin Răducu Sărban

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/jandarm-raducu-sarban-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/jandarm-raducu-sarban-1-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Căpitanul jandarm Constantin Răducu Sărban, ofițerul pus la zid după incidentele din Piața Universitățiii este anchetat de Parchetului Militar București pentru purtare abuzivă. Procurorii s-au sesizat din oficiu, în urma informațiilor apărute în spațiul public „cu privire la incidentele petrecute cu ocazia manifestației din data de 20 ianuarie 2018,...

Preluat de la EVZ