Mai mult, oamenii sunt de părere că revenirea ei pe postul de conducere ar putea duce la „prăbușirea” tuturor lucrurilor bune realizate acolo, în ultimul timp.

„Și actuala conducere are multe bube, dar sub șefia Aurorei Popa, Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui a fost prădat la drumul mare. Avem ambulanțe cu aproape 100.000 de kilometri la bord, trase pe dreapta, dezmembrate și vândute bucată cu bucată. Avem ambulanțe ‘reparate’ cu zeci de mii de lei, scoase din service-uri la fel de stricate cum au fost băgate. Parcul auto al Serviciului a fost pus la pământ sub conducerea directorului tehnic, Virgil Bianu, care a fost ținut în brațe de fosta manageră. După ce și-a dat demisia din funcția de manager, Aurora Popa a trecut pe audit, tot în cadrul SAJ Vaslui. Auditorul Aurora Popa a verificat activitatea managerei Aurora Popa. Unde s-a mai văzut așa ceva?”, se întreabă angajații SAJ Vaslui. Aceștia atrag atenția că dacă nu se vor achiziționa ambulanțe noi în următoarele săptămâni, în luna mai cel târziu iunie, SAJ Vaslui va rămâne fără autosanitare funcționale, scrie Vremeanoua.ro.

De asemenea, angajații SAJ Vaslui au oferit explicații cu privire la motivul pentru care Aurora Popa a ales să demisioneze, după aproape șase ani de conducere. „Cele mai multe nereguli au fost găsite la parcul auto. Aici a fost făcut prăpăd. Ca să vă dați seama cum funcționa morișca cheltuirii banului public vă dăm exemplul ambulanței VS 06 SAJ. Un Mercedes Vito care din noiembrie 2015 până în ianuarie 2017 a stat doar în service. Schimbatul motorului a costat aproape 75.000 de lei. A mai necesitat și alte reparații, astfel că nota finală a ajuns la aproape un miliard de lei vechi. Două ambulanțe aproape noi, VS 04 SAJ si VS 08 SAJ, au fost trase pe dreapta și dezmembrate bucată cu bucată. Când am întrebat conducerea ce s-a întâmplat cu salvările astea două, ne-a zis că au fost luate piesele și puse pe alte mașini. Dar nu există nici o foaie care să dovedească asta. Vorbim de două autosanitare Mercedes Vito cu aproape 100.000 de kilometri la bord. VS 50 SAJ, VS 17 SAJ sunt alte două ambulanțe băgate în service pentru schimb de motor. Au fost scoase cu mari defecțiuni deși s-au cheltuit sume foarte mari pe reparația lor. Avem șoferi care merg cu bidoanele de apă după ei, de frică să nu le ia foc ambulanța, avem mașini fără frâne, mașini cărora le sar roțile în mers, însă niciodată fostei conduceri nu i-a păsat. Cum se plângea un șofer, cum era certat. Domnul Bianu și doamna Popa îi reproșau că nu vrea să muncească. Se comportau cu noi de parcă cărăm saci de cartofi cu mașinile astea, nu oameni. Până la urma urmei e vorba despre siguranța pacientului și a noastră”, au mai dezvãluit surse din interiorul SAJ. Potrivit acestora, în prezent, Serviciul are 20 de autosanitare funcționale, 15 tip B, două tip C si trei ACD. „În prezent, SAJ Vaslui se află în licitație de achiziționare de ambulanțe. Dacă nu vor fi aduse cât mai repede, în următoarele săptămâni, parcul auto al SAJ Vaslui va ceda, nu va mai face față solicitărilor. S-a ajuns într-o situatie foarte gravă pentru că cei care trebuiau să aibă grijă de ambulanțe, și-au bătut joc de banul public. Au cheltuit sume foarte mari pe reparații care nu s-au făcut”, mai scrie sursa precizată. 

Tag-uri:
jaf, ambulanta, ambulanta vaslui, acuzatii, parc auto

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1163.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1163-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Mai mult, oamenii sunt de părere că revenirea ei pe postul de conducere ar putea duce la „prăbușirea” tuturor lucrurilor bune realizate acolo, în ultimul timp.„Și actuala conducere are multe bube, dar sub șefia Aurorei Popa, Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui a fost prădat la drumul mare. Avem ambulanțe...

Preluat de la EVZ