Întrebat în ce măsură este UDMR interesată să intre la guvernare, Kelemen Hunor a răspuns negativ. „Nu, este exclus. Nici nu există o astfel de solicitare, nici nu există o astfel de propunere, nici din partea noastră, nici din partea coaliţiei PSD – ALDE, lucrurile nu s-au schimbat. Nu se pune problema, nu există intenţie, nu există solicitare, pentru noi acest subiect nu există. În zilele următoare noi vom avea o întâlnire cu premierul desemnat, Viorica Dăncilă, şi vom lua o decizie, probabil pe 29 ianuarie, la întâlnirea grupurilor reunite ale UDMR din Parlament despre votul la investitură, dar asta este cu totul altceva. Dar nu discutăm despre guvernare, acest subiect nu există”, a spus Kelemen conform Mediafax. 

Reamintim că Liviu Dragnea a declarat după şedinţa CExN al PSD, că nu a discutat despre o posibilă invitare a UDMR în coaliţia de guvernare, el apreciind că majoritatea parlamentară PSD-ALDE este suficiant de stabilă.

Totodată Călin Popescu-Tăriceanu a susţinut este oportună cooptarea la guvernare a UDMR, însă el a înţeles că parlamentarii Uniunii nu vor acest lucru, adăugând că în urma discuţiilor pe care aceştia le vor avea cu premierul desemnat, Viorica Dăncilă, se va stabili acest lucru.

Întrebat dacă a discutat cu PSD despre cooptarea UDMR la guvernare, Tăriceanu a răspuns că nu. „Din moment ce cei de la UDMR s-au pronunţat că nu consideră oportună, nu mi se pare util să facem astfel de propuneri (pentru cooptarea la guvernare – n.r). Sigur că vor avea discuţii cu premierul desemnat şi premierul desemnat ne va informa dacă se doreşte o participare la guvernare, dacă au disponibilitate pentru susţinerea arcului guvernamental, sunt o serie de formule şi aşteptăm să facă discuţia cu premierul şi atunci vom fi informaţi şi noi”, a precizat liderul ALDE.

Tag-uri:
dancila, dragnea, intalnire, udmr, guvern

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1138.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1138-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Întrebat în ce măsură este UDMR interesată să intre la guvernare, Kelemen Hunor a răspuns negativ. „Nu, este exclus. Nici nu există o astfel de solicitare, nici nu există o astfel de propunere, nici din partea noastră, nici din partea coaliţiei PSD – ALDE, lucrurile nu s-au schimbat. Nu...

Preluat de la EVZ