Han Tae Song, ambasadorul Coreei de Nord la ONU, a cerut Statelor Unite să oprească pe termen nedeterminat exerciţiile militare cu armata sud-coreeană, suspendate înaintea Jocurilor Olimpice de Iarnă, programate să înceapă în Coreea de Sud pe 9 februarie.

Totodată, diplomatul nord-coreean a acuzat forțele americane că dispun de „manevre militare precare”, prin care își aduc armament strategic în Peninsulă, profitând de această situație, potrivit Reuters.

Phenianul are capacitatea de a contracara orice amenințare nucleară

Reprezentantul nord-coreean a dat asigurări că Phenianul are capacitatea de a contracara orice amenințare nucleară, subliniind că testele nucleare efectuate anul trecut le-a permis autorităților să „perfecționeze o forță nucleară națională”, într-o metodă sigură și transparentă.

„Coreea de Nord a ajuns să dețină un arsenal de război puternic, pe care nicio forță și nimic nu-l poate replica. Sunt mândru să vă spun că forța noastră nucleară poate contracara orice amenințare venită din partea Statelor Unite și reprezintă un instrument puternic de intimidare, care previne SUA să înceapă un război îndrăzneț”, a mai spus Han Tae Song, conform RT.

În acest context, diplomatul a dat asigurări că Phenianul „are simț de răspundere”, în ceea ce privește puterea nucleară și că nu va folosi arsenalul decât în situația în care suveranitatea sau interesele Coreei de Nord vor fi încălcate de forțe ostile.

Ce au decis Phenian și Seul în urmă cu o săptămână

În urmă cu o săptămână, autoritățile de la Phenian și Seul au decis termenii participării delegației nord-coreene la Jocurile Olimpice. Decizia a venit în urma a două săptămâni de discuții bilaterale, percepute drept un semn de detensionare a situației din regiune.

Astfel, Han Tae Song a atras atenţia că, în pofida detensionării situaţiei, Statele Unite au adus capabilităţi strategice în Coreea de Sud. “Este vorba de o acţiune periculoasă, care afectează actuala atmosferă pozitivă a relaţiilor intercoreene; situaţia riscă să ajungă în etapa de confruntare militară”, a avertizat Han Tae Song.

Tag-uri:
coreea, atac, sua, amenintare

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1194.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1194-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Han Tae Song, ambasadorul Coreei de Nord la ONU, a cerut Statelor Unite să oprească pe termen nedeterminat exerciţiile militare cu armata sud-coreeană, suspendate înaintea Jocurilor Olimpice de Iarnă, programate să înceapă în Coreea de Sud pe 9 februarie.Totodată, diplomatul nord-coreean a acuzat forțele americane că dispun de „manevre...

Preluat de la EVZ