Care este scopul acextei reuniuni anuale a elitei mondiale, în stațiunea montană din Elveția? Ce se întâmplă acolo, ce se discută, cui folosește și ce va spune Donald Trump în acest an?

Forumul de la Davos a început ca o conferință mică de management în 1971. Fondatorul, Klaus Schwab, a avut un scop modest: acela de a prezenta tehnici
de management americane firmelor mai puțin performante din Europa.

Davos a explodat între timp devenind o adunare anuală imensă, la care vin circa 3.000 de oameni din lumea finanțelor, a afacerilor, a politicii și a afacerilor publice.

WEF își descrie misiunea ca fiind: „îmbunătățitrea stării lumii”. Conferința propriu-zisă se organizează într-un centru special, din inima stațiunii de schi Davos, unde delegații ascultă discursuri, participă la dezbateri de grup și seminarii.

Dar există și o parte mai puțin oficială, informală, a evenimentului, care are loc în hoteluri de lux, în special în Steigenberger Belvedere, în baruri, unde se adună o mulțime de lobby-iști, ași în PR și jurnaliști.

Cine participă?

Cei mai puternici politcieni. Anul acesta vor fi prezenți, printre alții: Emmanuel Macron, Angela Merkel, Theresa May, Justin Trudeau, Benjamin Netanyahu, regele Felipe VI al Spaniei, primarul din Buehos Aires, Mauricio Macri, președintele din Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa, și premierul Indiei, Narendra Modi.

În mod tradițional, președinții americani nu sunt prezenți, dar anul acesta Donald Trump și-a anunțat, suprinzător, participarea, deși a criticat, în timpul campaniei, globalismul „coroziv” pe care îl reprezintă, de fapt, această reuniune. Analiștii se așteptă ca președintele SUA să vorbească despre tema sa preferată „America first”.

Mulți șefi de companii globale sunt printre participnați, printre care: Marc Benioff de la firma americană Salesforce, Carlos Ghosn de la Renault-Nissan-Mitsubishi și Sir Martin Sorrell de la grupul WPP.

Delegații firmelor plătesc o taxă de participare, taxele de membri și parteneri fiind între 60.000 și 600.000 de franci elvețieni  (51.039-510.396 euro).

Șefi ai unor instituții internaționale precum FMI și ONU vor fi prezenți, ca și ai unor Bănci Centrale naționale, de pildă Mark Carney de la Bank of England.

Tag-uri:
forumul economic de la davos, participanți, reuniune, oameni bogați și puternici, președinți, politicieni, premieri, manageri, companii, PR, jurnaliști, elveția

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1183.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1183-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Care este scopul acextei reuniuni anuale a elitei mondiale, în stațiunea montană din Elveția? Ce se întâmplă acolo, ce se discută, cui folosește și ce va spune Donald Trump în acest an? Forumul de la Davos a început ca o conferință mică de management în 1971. Fondatorul, Klaus Schwab, a...

Preluat de la EVZ