Cu 15 zile înainte ca instanța să pronunțe hotărârea de condamnare, Grigore Avram s-a răzgândit și nu și-a mai recunoscut faptele, iar DNA l-a trimis în judecată. Acesta era acuzat de conflict de interese și fals.

Fostul director al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Cluj Napoca (în prezent Garda Forestieră Cluj), Grigore Avram, a fost trimis, zilele trecute, în judecată pentru infracţiuni de fals.

Infracţiunile au legătură cu încercarea lui Avram de a acoperi conflictul de interese în care se afla în 2010, când în calitate de inspector şef al Gărzii Forestiere a emis mai multe documente care au făcut posibilă preluarea în administrare a unei păduri de Ocolul Silvic Valea Şieului, unde era membru remunerat în Consiliul de Administraţie, se artă în rechizitoriul DNA.

Directorul a emis şi a instigat la emiterea mai multor acte antedatate false care să ateste că în 2010 nu mai era în Consiliul de Administraţie, scrie Gazetadecluj.

Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice Bucureşti a rămas în 2010 fără dreptul de a administra 3.700 de hectare de pădure aparţinând comunelor Teaca, Lechinţa şi Galaţii Bistriţei, din judeţul Bistriţa-Năsăud. Administrarea a fost preluată de Ocolul Silvic Valea Şieului R.A, cu ajutorul unor documente eliberate de ITRSV Cluj. Curtea de Apel Bucureşti a hotărât în 2014 că „nu se poate reţine o preluare valabilă de către Ocolul Silvic Valea Şieului R.A. a suprafeţei de 3.789,61 ha” din proprietatea comunelor Lechinţa, Galaţii Bistriţei şi Teaca.

Tag-uri:
dna, garda forestiera, pedeapsa, acuzatie, conflict de interese, grigore avram

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1160.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1160-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Cu 15 zile înainte ca instanța să pronunțe hotărârea de condamnare, Grigore Avram s-a răzgândit și nu și-a mai recunoscut faptele, iar DNA l-a trimis în judecată. Acesta era acuzat de conflict de interese și fals.Fostul director al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Cluj Napoca (în prezent...

Preluat de la EVZ