Statele Unite acumulează armament strategic în Peninsula Coreea pentru a putea lansa un atac în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă, acuză Coreea de Nord, avertizând că deține armament nuclear cu care să riposteze.

Han Tae Song, ambasadorul Coreei de Nord la ONU, a cerut Statelor Unite să oprească pe termen nedeterminat exercițiile militare cu armata sud-coreeană, suspendate înaintea Jocurilor Olimpice de Iarnă, programate să înceapă în Coreea de Sud pe 9 februarie.

Han Tae Song a atras atenția că, în pofida detensionării situației, Statele Unite au adus capabilități strategice în Coreea de Sud. “Este vorba de o acțiune periculoasă, care afectează actuala atmosferă pozitivă a relațiilor intercoreene; situația riscă să ajungă în etapa de confruntare militară”, a avertizat Han Tae Song.

“Dar Republica Democratică Populară Coreea (Coreea de Nord -n.red.) deține, în sfârșit, o forță puternică de disuasiune, pe care nimeni nu o poate anula”, a afirmat reprezentantul regimului Kim Jong-Un.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/coreea-de-nord-ameninta-ca-poate-riposta-nuclear-unui-atac-al-sua-in-cursul-jocurilor-olimpice-46287.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/coreea-de-nord-ameninta-ca-poate-riposta-nuclear-unui-atac-al-sua-in-cursul-jocurilor-olimpice-46287-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv