Agenții CIA care penetraseră dincolo de Cortina de Fier erau conștienți de acest lucru, așa că în multe telegrame transmise din teren spre sediile centrale erau notate și glumele pe care le aflau în țările din Blocul Comunist.

O astfel de cablogramă CIA a fost desecretizată abia în 2013 (pe 16 septembrie) deși fusese întocmită în anii ’80, după 1985, bancurile fiind cu Mihail Gorbaciov. Interesant este că unele dintre aceste bancuri circulau și la noi, depășind granițele Uniunii Sovietice, așa cum circula în tot spațiul CAER parfumul urât mirositor, îmbuteliat de bulgari în sticluțe din plastic, în formă de mașinuță.

Am selectat câteva dintre bancurile culese de agenții CIA și trimise în centrală, cu riscul de a fi acuzați de spionaj.

 

Eu îl știam cu Ceaușescu

 

Primul banc e cu Gorbaciov, dar țin minte că era spus și în România, evident, eroul principal fiind Nicolae Ceaușescu. Totul se întâmplă la o coadă, coada la orice ”se dă” fiind simbolul degradant al acelor ani.

”Un muncitor care stă la coadă la băutură spune: ”M-am săturat, țineți-mi locul, mă duc să îl împușc pe Gorbaciov!

Două ore mai târziu se întoarce și își cere înapoi locul la coada care devenise și mai mare. Prietenul său îl întreabă: ”L-ai nimerit?”

”Nu, acolo coada era și mai mare ca aici!””

Un alt banc, care face aluzie la încercările lui Gorbaciov de a reforma comunismul.

”Întrebare: Care e diferența dintre Gorbaciov și Dubcek?

Răspuns: Niciuna, dar Gorbaciov nu știe!”

Alexander Dubcek a fost conducătorul Cehoslovaciei din 1968 în 1969 și a încercat și el să reformeze comunismul. Aventura lui s-a sfârșit, în 1969, cu invadarea țării de armatele Pactului de la Varșovia, Primăvara de la Praga.

 

Ochii pisoilor și incendiul de la KGB

 

”Propoziție din compunerea primită ca temă de un băiețel: ”Pisica mea tocmai a născut șapte pisoi. Toți sunt comuniști.” Săptămâna următoare, același băiețel scrie: ”Cei șapte pisoi ai pisicii mele sunt capitaliști.” Profesoara îi amintește băiețelului că în urmă cu o săptămână spunea că pisoii sunt comuniști. ”Dar acum au deschis ochii” – a răspuns copilul.”

 

”Un siberian e întrebat ce ar face dacă s-ar deschide granițele sovietice. ”M-aș urca în cel mai înalt copac”, răspunde el. ”De ce?” ”Ca să nu mă ia valul celor care vor să iasă!”

Dar dacă s-ar deschide granițele SUA? ”M-aș urca în cel mai înalt copac, să-l văd pe primul nebun care ar veni aici!””

Tag-uri:
cia, ceausescu

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1178.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1178-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Agenții CIA care penetraseră dincolo de Cortina de Fier erau conștienți de acest lucru, așa că în multe telegrame transmise din teren spre sediile centrale erau notate și glumele pe care le aflau în țările din Blocul Comunist. O astfel de cablogramă CIA a fost desecretizată abia în 2013 (pe...

Preluat de la EVZ