Premierul desemnat, Viorica Dăncilă (PSD), nu vrea să dea declarații publice până la învestirea ei în funcție de către Parlament, a explicat, luni, liderul social-democrat Liviu Dragnea. „Eu cred că decizia dumneaei este o decizie corectă (…) pentru că acum își dă cu părerea”, a apreciat Dragnea.

Potrivit acestuia, Dăncilă trece, de șapte zile încoace, printr-un training realizat de specialiștii PSD în domeniile guvernamentale. „Face acest lucru de a doua zi după ce a fost desemnată, lucrează la programul de guvernare, învață programul de guvernare, pentru că n-a lucrat la el”, a spus liderul PSD.

Legile justiției

În ziua în care PSD a ales-o pentru funcția de premier, pe 16 ianuarie, Viorica Dăncilă nu a vrut să spună dacă este nevoie de avizul Comisiei de la Veneția pentru modificarea legislației penale.

„Nu pot să vă răspund la această întrebări și voi răspunde la toate întrebările după ce dl Președinte va fi de acord cu desemnarea mea. Este prematur să fac declarații acum”, le-a spus ea jurnaliștilor care au întrebat-o despre legile justiției.

În spatele ușilor închise, ea le-a spus liderilor PSD că este de acord ca legile justiției să fie continuate, a relatat vicepreședintele partidului, Lia Olguța Vasilescu.

DNA

Luni seară, pe 22 ianuarie, Viorica Dăncilă a ieșit prin ușa din spate a sediului central al PSD din Kiseleff, unde o aștepta mașina personală. Reporterii au întrebat-o dacă va accepta ca din viitorul cabinet să facă parte miniștri cu dosare la DNA. Dăncilă a intrat repede în mașină, s-a scuzat că nu poate să facă declarații până la învestire și nu a răspuns întrebării. Cu câteva minute înainte, liderul partidului, Liviu Dragnea, a spus că membrii PSD cu dosare penale pot face parte din Guvern.

Prematur

După ce a fost aleasă candidat al PSD la funcția de premier, Viorica Dăncilă a declarat presei, pe 16 ianuarie, că nu vrea să facă declarații până la desemnarea ei și s-a limitat să le mulțumească colegilor ei de partid „pentru încrederea acordată”. „Acest lucru mă onorează dar mă și responsabilizează”, a zis ea. Dăncilă a spus că nu se teme de funcție: „Nu, dacă colegii au avut încredere în mine trebuie să nu îi dezamăgesc”. Întrebată dacă va avea soarta foștilor premieri dărâmați de propriul partid, Dăncilă a spus: „Eu sunt o fire optimistă și echilibrată și cred că trebuie să gândesc pozitiv”. Ea a apreciat că are suficientă experiență pentru funcția de premier. Întrebată ce o recomandă, Dăncilă a spus: „Președintele partidului a făcut declarații în acest sens”.

Decizie

Tag-uri:
dancila, viorica, viorica dancila, premier, desemnat, psd

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1157.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1157-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Premierul desemnat, Viorica Dăncilă (PSD), nu vrea să dea declarații publice până la învestirea ei în funcție de către Parlament, a explicat, luni, liderul social-democrat Liviu Dragnea. „Eu cred că decizia dumneaei este o decizie corectă (…) pentru că acum își dă cu părerea”, a apreciat Dragnea. Potrivit acestuia, Dăncilă...

Preluat de la EVZ