Actorul a fost diagnosticat acum 16 cu diabet, lucru care l-a schimbat complet și l-a determinat să aibă mult mai multă grijă de sănătatea sa.

Dragoș Bucur a cumpărat în anul 2015 un aparat medical care îi monitorizează în permanență glicemia: “Kitul conţine un receiver cu un mic ecran în care poţi vedea graficul glicemiei şi ultima valoare măsurată şi un emiţător care se montează pe senzorul care se înserează subcutanat. Receiverul arată că un pager şi are un meniu destul de simplu care te ajută să vezi şi să faci diverse lucruri – să vezi glicemia, să notezi cantitatea de insulină injectata sau de hidraţi consumata”, a scria Dragoş Bucur pe blogul amdiabet.blogspot.ro, unde a postat şi câteva imagini cu aparatul sau. Un astfel de apărat costă în jur de 1.200 euro.

Actorul a mai precizat că boala este cea care îi dictează cariera, de aceea este foarte atent, în momentul în care intră într-un nou proiect, iar dacă simte nevoia să renunțe, o face fără să stea prea mult pe gânduri.

“Eu, diabet fiind (deşi cred că uneori asta e doar o scuză) nu vreau să mai filmez pentru cine ştie ce film american de clasă C sau D, pentru jumătate din onorariul unui figurant american, nu vreau să stau pe scaune de plastic aşezate la 2 metri de rulotă actorilor străini, să mănânc mâncare rece pe brânci şi să mă încălzesc noaptea un jurul unui radiator sau în rulotă de costume. Eu vreau pauză de masă normală pentru a avea timp să îmi cântăresc hidraţii şi să îmi schimb insulină dacă e nevoie, eu vreau o rulotă pentru intimitate şi odihnă între cadre, vreau over-time şi respect”, spunea Dragoş Bucur.

Pe de altă parte, și soția sa, Dana Nălbaru se află alături de el în acest război continuu. Într-un articol scris pe blogul său, Dana explică cum e viața așături de un bolnav de diabet:

“La inceput nu aveam nici cea mai mica idee despre ce inseamna hipo si hiper. Vedeam ca se testeaza des, ca isi face insulina, ca isi cantereste mancarea (a avut o perioada in care mergea cu cantarul in geanta la restaurant) dar, cu timpul, am invatat cam tot ce e important sa stiu despre diabet. Azi acele, insulina, testele, senzorii, pompa fac parte din viata mea. De multe ori ma intreb daca el nu s-o fi saturat de ele dar il vad pozitiv mereu si firesc in relatia lui cu diabetul asa ca ma linistesc. Mi-a spus de cateva ori ca boala asta i-a facut viata mai buna. Pare ciudat, dar imi explica despre cum l-a organizat, cum l-a educat si, mai ales, despre cum l-a invatat sa inteleaga cu adevarat care sunt marile valori ale vietii. Si eu am invatat de la el.”, a scris Dana Nălbaru pe blogul său.

Tag-uri:
dragos bucur, boala, diabet, cariera, insulina, glicemie, aparat medical

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1179.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1179-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Actorul a fost diagnosticat acum 16 cu diabet, lucru care l-a schimbat complet și l-a determinat să aibă mult mai multă grijă de sănătatea sa.Dragoș Bucur a cumpărat în anul 2015 un aparat medical care îi monitorizează în permanență glicemia: 'Kitul conţine un receiver cu un mic ecran în...

Preluat de la EVZ