Cele trei companii sancţionate sunt GMC-I Messtechnik GmbH din Germania (3.849.925 lei), Arc Braşov (409.837 lei) şi Dranetz Technologies Inc. din SUA (687.323 lei), scrie Știri pe surse.

„În urma investigaţiei, ce a fost declanşată ca urmare a plângerii formulate de una dintre companiile care a participat la procedura de achiziţie publică organizată de Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv, Arc Braşov SRL a recunoscut săvârşirea faptei anticoncurenţiale şi, ca urmare, amenda a fost redusă cu un procent de 15% din nivelul de bază”, a informat autoritatea de concurenţă.
Consiliul Concurenţei a constatat că cele trei companii s-au înţeles ca Arc Braşov SRL, în calitate de cumpărător, să devină unica sursă de aprovizionare cu traductoare de măsurare curent TR2520A pe teritoriul României, furnizorii Dranetz Technologies Inc şi GMC-I Messtechnik GmbH livrându-i exclusiv aceste echipamente pentru procedura de achiziţie publică, mai scrie sursa citată.

„În acest fel, cele trei companii au eliminat concurenţa şi au limitat şi controlat comercializarea respectivelor echipamente, organizatorul licitaţiei neavând alternativă pentru achiziţionarea traductoarelor”, menţionează oficialii Consiliului Concurenţei.

Tag-uri:
amenzi, companii de energie, consiliul concurentei

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1133.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1133-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Cele trei companii sancţionate sunt GMC-I Messtechnik GmbH din Germania (3.849.925 lei), Arc Braşov (409.837 lei) şi Dranetz Technologies Inc. din SUA (687.323 lei), scrie Știri pe surse.„În urma investigaţiei, ce a fost declanşată ca urmare a plângerii formulate de una dintre companiile care a participat la procedura de...

Preluat de la EVZ