Acțiune inedită a jandarmilor montani în preambul la Ziua Unirii. Drapelul României a fost arborat, astăzi, pe Vârful Omu, în Munții Bucegi, de cei 10 jandarmi care au plecat de dimineață în ascensiune.

După un traseul greu, prin zăpadă care măsura mai mult de un metru și jumătate, jandarmii montani au ajuns în vârf și au strigat „Trăiască România”. Nefiind urme în zăpadă, echipa de jandarmi a trebuit să facă ea urme și să se orienteze după marcaje.

Jandarmii au transmis că nu recomandă nimănui să se aventureze pe platoul Bucegi sau pe traseele turistice spre Vârful Omu, unde zăpada este foarte înaltă, de asemenea este ceață, iar temperatura la prânz era de minus 11 grade Celsius. Cei zece jandarmi exeprimentați în ascensiuni din Sinaia, Hunedoara și Brașov participă la proiectul ,,O echipă. Un steag. Un ideal” și au format echipa națională montană care a pornit, astăzi, în escaladarea vârfurilor montane din țară, unde va fi arborat drapelul României, cu ocazia Centenarului.

Prima escaladă a fost Vârful Omu, dar urmează toate vârfurile de peste 2.500 de metri altitudine, din Carpați, urmând ca în august să escaladeze cel mai înalt vârf din Europa.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/actiune-inedita-a-jandarmilor-montani-drapelul-romaniei-arborat-pe-varful-omu-46293.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/actiune-inedita-a-jandarmilor-montani-drapelul-romaniei-arborat-pe-varful-omu-46293-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv