Astfel, ANM avertizează că în mijlocul iernii, se vor înregistra temperaturi de primăvară care vor ajunge până la 13 grade Celsius în mai multe regiuni din țară.

BANAT

În primele 3 zile de prognoză valorile termice diurne vor fi în limite normale pentru această perioadă, iar media lor va fi de 2…3 grade. Până la începutul lunii februarie vremea va fi în general în încălzire, iar temperaturile maxime, mai ridicate decât în mod obișnuit, vor ajunge, în medie, până la 10…11 grade. În ultimele zile din interval se va resimți o scădere treptată a temperaturilor, cu aproximativ 3…4 grade. Temperaturile nocturne vor fi în scădere până în jurul datei de 24 ianuarie, când media pe întreaga regiune va fi de -6 grade, apoi vor crește, iar din data de 31 ianuarie vor predomina valorile pozitive. O ușoară scădere a temperaturilor minime se va produce în ultimele nopți din intervalul de prognoză.

Va ninge izolat la începutul intervalului, apoi, până la sfârșitul primei săptămâni condițiile de precipitații vor fi reduse. În cea de a doua săptămână probabilitatea ca trecător și în general slab cantitativ să plouă va fi în creștere.

CRIŞANA

După trei zile în care temperaturile maxime se vor menține apropiate de cele specifice acestei perioade, iar media lor va fi de 2 grade, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, până în data de 1 februarie, când media maximelor termice va ajunge la 10 grade și va fi mult mai cald decât în mod normal la această dată. În următoarele zile se va răci ușor, dar până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor diurne pe întreaga regiune nu va mai coborî sub 6 grade. Minimele nocturne vor scădea în primele zile până la o medie de -7 grade, în dimineața zilei de 24 ianuarie, apoi se va încălzi, iar cele mai calde nopți vor fi cele de la începutul lunii februarie.

După data de 3 februarie se va răcori și vor fi din nou temperaturi minime negative. Probabilitatea de precipitații va fi redusă în prima săptămână, dar va crește în cea de a doua, iar cantitățile de apă vor fi în general slabe. 

TRANSILVANIA

În primele 3 zile de prognoză media temperaturilor maxime va fi între -2 și 0 grade, apoi va crește, astfel că la începutul lunii februarie va ajunge să se situeze în jurul valorii de 8 grade. Între 2 și 4 februarie regimul termic diurn va fi în scădere, cu aproximativ 4 grade. Media temperaturilor nocturne se va menține sub pragul de îngheț pe tot parcursul celor două săptămâni. Cele mai mici valori se vor înregistra în diminețile de 24 și de 25 ianuarie când va fi ger în cea mai mare parte a regiunii, iar minimele termice vor avea o medie în jurul a -13 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare la începutul intervalului de prognoză și după data de 28 ianuarie, dar cantitățile de apă vor fi în general slabe. 

MARAMUREŞ

Până în data de 24 ianuarie temperaturile maxime nu vor avea variații semnificative, iar media lor se va situa în jurul valorii de 1 grad, minimele însă vor scădea până la o medie de -10 grade și va fi ger. În intervalul 25 ianuarie – 2 februarie se va încălzi treptat, astfel că media temperaturilor diurne va ajunge la 7…8 grade, iar a minimelor la 0…1 grad. În ultimele zile de prognoză se estimează o scădere a valorilor termice cu 2…3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații, în general slabe cantitativ, va fi mai mare între 28 ianuarie și 4 februarie

Tag-uri:
temperaturi, vremea, meteorologii, anm, meteo, ianuarie, prognoza

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1090.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1090-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Astfel, ANM avertizează că în mijlocul iernii, se vor înregistra temperaturi de primăvară care vor ajunge până la 13 grade Celsius în mai multe regiuni din țară. BANAT În primele 3 zile de prognoză valorile termice diurne vor fi în limite normale pentru această perioadă, iar media lor va fi...

Preluat de la EVZ