Activitatea sporită a vulcanului i-a făcut pe vulcanologi să ridice gradul de alertă cu încă un nivel, după ce oamenii de știință emiseseră o altă avertizare, săptămâna trecută. Așadar, o mare erupție este posibilă oricând în următoarele zile.
Cantități însemnate de cenușă și nisip au căzut în Legazpi, oraș cu circa 200.000 de locuitori, precum și în zonele limitrofe, după erupția de la prânz a vulcanului Mayon, conducătorii auto fiind nevoiți să-și pornească ștergătoarele și farurile pentru a mai putea circula.
Imaginile difuzate de televiziune și fotografiile postate pe siteurile de socializare arată coloana de cenușă care se ridică la câțiva kilometri deasupra vulcanului. Astfel, este aproape întuneric în regiunea eminamente agricolă aflată la 330 de kilometri sud-est de capitala Manila.
 “Ne așteptăm ca erupțiile să continue”, a declarat directorul filipinez al Institutului de Vulcanologie și Seismologie, Renato Solidum, într-o conferință de presă, la Manila.
Domnia sa le-a cerut autorităților locale să evacueze mai multe zone din jurul craterului, zona considerată periculoasă extinzându-se de la șase la opt kilometri.
Peste 40.000 de persoane au plecat de la casele lor săptămâna trecută, conform unei declarații de luni a biroului de apărare civilă de la Manila.
Muntele Mayon, cu un con aproape perfect, are o înălțime de 2460 de metri. Aflat în apropierea orașului Legazpi, acesta este considerat cel mai instabil dintre vulcanii activi din țară.
Filipine face parte din “Cercul de Foc” al insulelor formate ca urmare a activității vulcanice din regiunea Pacificulului.
Cel mai mare eveniment de acest fel, din ultimii ani, a avut loc în 1991. La acea vreme, muntele Pinatubo, aflat la aproximativ 100 de kilometri nord-vest de Manila, a erupt deosebit de violent, peste 800 de persoane fiind surprinse și ucise în deflagrație.

Tag-uri:
mayon, filipine

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1080.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1080-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Activitatea sporită a vulcanului i-a făcut pe vulcanologi să ridice gradul de alertă cu încă un nivel, după ce oamenii de știință emiseseră o altă avertizare, săptămâna trecută. Așadar, o mare erupție este posibilă oricând în următoarele zile. Cantități însemnate de cenușă și nisip au căzut în Legazpi, oraș cu...

Preluat de la EVZ