“În perioada săptămânii trecute am constatat o intensificare a exercițiilor militare, inclusive și cu trageri de luptă din toate tipurile de armament aflate în dotarea unităților care fac parte din #TOFR (Trupele de ocupație a Federației Ruse – Grupul Operativ al trupelor ruse (GOTR), entitate distinctă a Districtului Militar Vest a Federației Ruse (DMVFR). Planificarea exercițiilor a fost organizată de către DMVFR și organizarea de către GOTR (condusă de către “pacificatorul” principal la moment – colonel Dmitrii Zelencov). În total au avut loc 6 evenimente, din care 4 fac parte din clasamentul #combatant și câte unul din clasamentul #combatant-comun și #umanitar.”, a declarat Expertul în securitate, Rosian Vasiloi, notează timpul.md.

Programul Grupului Operativ:

“Săptămâna începe în forță cu un exercițiu de mânuire a complexelor de rachete antitanc dirijate semiautomat. Conform unui comunicat de presă a Districtului Militar Vest a Federației Ruse, “În cadrul #TOFR a fost organizat exercițiul de mânuire a complexelor de rachete antitanc dirijate semiautomat.

La exercițiu au participat 20 militari și a constat în desfășurarea diferitor procedee de lansare, ghidare și mânuire a complexelor de rachete antitanc dirijate semiautomat, până la mascarea și organizarea poziției de tragere. #TOFR, pretinsa Misiune de Pacificare, precum și pretinsele forte ale armatei a regiunii separatiste din Republica Moldova au în dotare 3 complexe de rachete antitanc dirijate semiautomat – Complexul 9К11/Malyutka (NATO reporting name: AT-3 Sagger), Complexul Fagot 9K111 (NATO reporting name is AT-4 Spigot) şi Complexul Konkurs 9M113 (NATO reporting name is AT-5 Spandrel)”.

Tag-uri:
trupele, ocupaţie, federaţia, rusă, TOFR, program, Republica Moldova, Rusia, NATO

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1076.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1076-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
'În perioada săptămânii trecute am constatat o intensificare a exercițiilor militare, inclusive și cu trageri de luptă din toate tipurile de armament aflate în dotarea unităților care fac parte din #TOFR (Trupele de ocupație a Federației Ruse – Grupul Operativ al trupelor ruse (GOTR), entitate distinctă a Districtului Militar...

Preluat de la EVZ