Liderul partidului aflat în coaliția de guvernare a declarat pentru România TV că nu vor fi introduse noi modificări fiscale, majoritatea fiind deja realizate sau în curs de realizare. Tăriceanu a clarificat viziunea celor două partide asupra programului de guvernare, explicând că se stabilesc detaliile pentru proiectele prioritare.

„Nu vor fi modificări majore și în profunzime a programului de guvernare. Am decis cu colegii de la PSD să vedem ce măsuri importante vrem să vedem transpuse în legislație. nu vom lua măsuri fiscale netrecute în programul de guvernare. Măsurile fiscale importante au fost luate în 2017. Avem cea mai bună creștere economică din Europa. Nu am depășit deficitul de 3%. Răspunzând unor analiști, dezvoltarea economică nu e bazată doar pe consum, este una sănătoasă și sustenabilă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Legat de formularul 600, liderul ALDE recunoaște că este greoi și are nevoie de detalieri pentru ca oamenii să îl poată înțelege, dar spune că nu se poate vorbi pentru moment de elimarea acestuia.

„Formularul 600 va trebui modificat substanțial, astfel încât cetățenii care se confruntă cu situații dificile să nu fie în această situație. Vom discuta cu Ministerul Finanțelor pentru a clarifica și vom comunica. Nu pot să vă spun dacă se va elimina formularul, măsurile finale vor fi anunțate probabil de Finanțe în termen de maxim o săptămână”, a adăugat Tăriceanu.

Cu privire la noi măsuri fiscale, politicianul a declarat că „nu vor fi taxe și impozite noi”, dar politice prevăzute în programul de guvernare vor fi finalizate

„Impozitul global pe venit rămâne să fie aplicat, va fi introdus, dar nu pot să vă dau un termen acum”, a explicat acesta.

Din detaliile oferite de senator, distribuția ministerelor în interiorul coaliției de guvernare nu se va modifica substanțial.

„Structura Guvernului va rămâne aceeași. Vineri va fi nominalizarea pe posturi. ALDE va rămâne în principiu cu aceiași miniștri, dar decizia finală va fi luată simultan cu PSD”, a adăugat Tăriceanu.

Planurile Guvernului includ și proiecte create special pentru aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.

”Există niște proiecte finalizate care vor fi lansate în 2018. Vom lansa în acest an câteva proiecte majore cu ocazia Centenarului, este nevoie. Până le convenim, nu pot oferi detalii”, a încheiat Tăriceanu.

Tag-uri:
Tariceanu, guvernare, program guvernare, sedinta alde, guvern PSD, guvern ALDE

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1087.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1087-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Liderul partidului aflat în coaliția de guvernare a declarat pentru România TV că nu vor fi introduse noi modificări fiscale, majoritatea fiind deja realizate sau în curs de realizare. Tăriceanu a clarificat viziunea celor două partide asupra programului de guvernare, explicând că se stabilesc detaliile pentru proiectele prioritare.„Nu vor fi...

Preluat de la EVZ