În cască i se spusese jandarmului că unii protestatari au început să arunce cu gardurile în colegii săi.

”Dacă vedeţi toate ordinele după care ne executăm activitatea şi toate tehnicile de intervenţie pe care noi le avem şi gradualitatea folosirii forţei, cred că o să vă daţi seama că, dacă nu mai puteam face faţă folosind forţa fizică, următorul pas era să folosim tot mijloacele corporale. După aceea, sunt mijloacele intermediare şi, după aceea, armele de foc. A fost următorul grad, din momentul în care în cordonul acela nu mai făceam faţă. Era spart cordonul şi am intervenit acolo unde erau probleme”, a spus Răducu Șerban, conform B1.

El a recunoscut că nu a fost jignit sau lovit de vreun protestatar. A admis, de asemenea, că a fost singurul care a procedat astfel, în timp ce colegii lui au încercat să-l oprească, dar continuă să afirme că a procedat ”după manual”.

”S-au auzit multe, dar nu pot spune că era ceva la adresa mea personal. Şi nici eu nu am identificat pe cineva care să execute acele lovituri de oprire. Erau lovituri de oprire în zona braţelor, în principal. Rămâneţi înapoi, rămâneţi pe loc înapoi!, atât, asta era scopul acelor lovituri. Pentru că nu mai făceam faţă fizic decât să împingem şi primisem ordin să nu se spargă barajul acolo. Sunt măsuri graduale şi, la momentul în care una dintre măsuri se dovedeşte a nu mai fi suficientă pentru a asigura ordinea publică, intervenim gradual cu alte tehnici care sunt în regulamentele noastre, în manualele profesionale ale jandarmilor”, a mai spus jandarmul.

Tag-uri:
jandarmului, protest, violent, bucuresti, lovituri

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1043.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1043-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
În cască i se spusese jandarmului că unii protestatari au început să arunce cu gardurile în colegii săi.”Dacă vedeţi toate ordinele după care ne executăm activitatea şi toate tehnicile de intervenţie pe care noi le avem şi gradualitatea folosirii forţei, cred că o să vă daţi seama că, dacă...

Preluat de la EVZ