„După cum bine ştiţi, noi am atacat modificarea care generează obligativitatea pentru fiecare cetăţean, de exemplu, să se prezinte la Comisia SRI sau la o comisie de anchetă. Mi se pare un fir roşu în activitatea majorităţii parlamentare, care încearcă să genereze obligaţii către cetăţeni care nu îşi au izvorul în Constituţie sau în alte părţi. Vom fi împotrivă şi, în cazul în care, Doamne fereşte!, se adoptă, o vom ataca şi pe aceasta la Curtea Constituţională”, a afirmat Orban, la Parlament, cu privire la proiectul anunţat de deputatul social-democrat Oana Florea.

REFUZUL persoanelor de a se prezenta la AUDIERILE COMISIEI DE ANCHETĂ riscă ÎNCHISOAREA de la 8 zile la 3 luni

Un articol important din proiectul de lege privind activitatea comisiei de anchetă susținut de Oana Florea este cel în legătură cu sancționarea persoanelor care refuză să se prezinte la audieri:

„Art. 5 – Sancțiuni. Refuzul persoanelor citate la comisia de anchetă de a se prezenta la audieri, de a furniza informațiile solicitate sau de a pune la dispoziția acesteia celelalte documente sau mijloace de probă deținute, utile activității comisiei, este considerat împiedicare a aflării adevărului, constituie infracțiune, se pedepsește cu închisoarea de la 8 zile la 3 luni sau cu amendă penală în valoare de 10.000 lei și cu pedeapsa complementară de interzicere de a ocupa o funcție publică timp de 3 ani.”

Tag-uri:
oana florea, pnl, legislatie, comisiile de ancheta

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1095.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1095-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
„După cum bine ştiţi, noi am atacat modificarea care generează obligativitatea pentru fiecare cetăţean, de exemplu, să se prezinte la Comisia SRI sau la o comisie de anchetă. Mi se pare un fir roşu în activitatea majorităţii parlamentare, care încearcă să genereze obligaţii către cetăţeni care nu îşi au...

Preluat de la EVZ